Het laatste formule 1 nieuws

Vettel bekritiseert: “Formule 1 is te perfect geworden”

Vettel bekritiseert: “Formule 1 is te perfect geworden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Koningsklasse-veteraan Sebastian Vettel heeft afgelopen weekend in Turkije zijn beste resultaat van dit seizoen weten te behalen toen hij onverwachts als derde over de finish kwam. De reden waarom hij dit in Turkije pas wist klaar te spelen onthult een tekortkoming aan de sport, legt hij uit.

In een interview met het Duitse Zeit legt Vettel uit dat de ongewone omstandigheden in Turkije ervoor zorgden dat hij, als coureur, “meer het verschil kon maken” , in plaats van dat de kracht van de motor de ranglijst bepaalt.

Het feit dat racetalent pas veelzeggend wordt als de weersomstandigheden omslaan betekent voor Vettel dat er een probleem is met de sport: ” Het zou goed zijn voor Formule 1 als het niet altijd zo perfect was. Alles wordt meer en meer steriel, vooral als het op het rijden aankomt … Elke centimeter wordt met onboard camera’s vastgelegd en elke racelijn uitgetekend.” Een beetje menselijkheid

Vettel’s advies? Leg meer de nadruk op het racen en maak de bedoeling een beetje menselijker: “Met wat meer menselijkheid kan de hele zaak wat vaker interessant worden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel bekritiseert: “Formule 1 is te perfect geworden”