Het laatste formule 1 nieuws

Vettel: "De Formule 1 begrijpt de ernst van de situatie niet"

Vettel: “De Formule 1 begrijpt de ernst van de situatie niet”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel vindt dat de Formule 1 meer moet doen omtrent het milieu. De koningsklasse heeft verschillende alternatieven voor een groenere toekomst in de pijpleiding zitten, maar de viervoudig wereldkampioen vindt het niet genoeg.

Het milieu is ook in de Formule 1 de laatste tijd steeds vaker het onderwerp van gesprek. De sport wil in de toekomst milieuvriendelijker te werk gaan en zo haar ecologische voetprint zo klein mogelijk houden. Om dit te bewerkstelligen, zijn er verschillende plannen opgesteld. Zo moet er vanaf 2022 met biobrandstof gaan worden gereden en is de koningsklasse voornemens om vanaf 2030 helemaal carbon-neutraal te werk te gaan. Sebastian Vettel is niet onder de indruk van deze plannen. Het verplicht stellen van tien procent biobrandstof, noemt hij bijvoorbeeld geen innovatie: “Waarom loopt de Formule 1 zo ver achter? We hebben de kans om het bestaan van de sport veilig te stellen, maar dat wordt genegeerd,” klinkt het tegenover de Frankfurter Allgemeine . “We hebben de meest efficiënte verbrandingsmotor ter wereld, maar de wereld heeft er niets aan. De manier waarop wij het gebruiken zal nooit zijn weg vinden naar de serieproductie.”

De Heppenheimer vindt het argument ‘hoge kosten’ niet opgaan. “De Formule 1 heeft altijd veel geld gekost. Tot nu toe hebben de competitie en ambitie altijd genoeg portemonnees open laten gaan. De ernst van de situatie wordt niet begrepen. Dat is frustrerend. We weten beter, maar we doen het niet. Onze verdwijning wordt zo verzegeld in irrelevantie,” klinkt het. De viervoudig wereldkampioen vindt dat de sport meer moet doen omtrent het milieu.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel: “De Formule 1 begrijpt de ernst van de situatie niet”