Het laatste formule 1 nieuws

Vettel haalt stevig uit naar FIA: 'Daar ontbreekt het aan'

Vettel haalt stevig uit naar FIA: ‘Daar ontbreekt het aan’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 kende de afgelopen jaren enkele ingrijpende veranderingen die ervoor moeten zorgen dat de sport een stuk spannender is. Voor Sebastian Vettel gaan de wijzigingen echter veel te langzaam, zo laat hij weten in een interview met Süddeutschen Zeitung .

De Duitse coureur presenteert zich de laatste jaren als een coureur die openstaat voor veranderingen, maar vindt daarvoor lang niet altijd gehoor binnen de Formule 1. Waar hij aan de ene kant tegen de FIA aanloopt die zeer kritisch is op de wijzigingen, zijn ook de fans vaak niet happig op veranderingen. Dat weet Vettel uit ervaring, zo vertelt hij in het interview.

“Voor de buitenwereld wil de Formule 1 altijd aardig en open overkomen in haar communicatie. Intern ontbreekt het me eerlijk gezegd aan die moed”, stelt Vettel, die zelf afgelopen seizoen wél meermaals opriep tot verandering. “Er is zeker nog veel ruimte voor verbetering als het gaat om mogelijke hervormingen.” Veranderingen gaan Vettel te langzaam

Vettel hoort met zijn 34-jarige leeftijd tot de oudere coureurs van het rijdersveld. Volgens de rijder van Aston Martin loopt de Formule 1 wel degelijk voorop wanneer het gaat om technologische veranderingen, maar is dit bij andere ideeën een totaal ander verhaal. Toch lanceerde de FIA de laatste jaren enkele plannen, waaronder de sprintraces. Aankomend seizoen staan er wederom een aantal op het programma.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel haalt stevig uit naar FIA: ‘Daar ontbreekt het aan’