Het laatste formule 1 nieuws

Vettel hoopt op Raikkonen en Schumacher in één team

Vettel hoopt op Raikkonen en Schumacher in één team

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met 191 punten gaat Mick Schumacher ruim aan de leiding van het Formule 2-kampioenschap en het moet raar lopen wil hij in Bahrein geen beslag leggen op de titel. Met een voorsprong van 22 punten op zijn naaste belager Callum Ilott kan het kampioenschap hem bijna niet meer ontgaan. De volgende logische stap is dan de Formule 1 en Alfa Romeo, dat Schumacher mogelijk volgend jaar een zitje biedt, gunt hem de kans om kennis te maken met een hedendaagse Formule 1-auto.

Maar ook coureurs in de Formule 1 gunnen Schumacher de kans. “Ik vind echt dat hij deze kans verdient dit weekend”, zegt Sebastian Vettel tegen RacingNews365 . “Hopelijk zien we hem niet alleen morgen, maar ook op een andere vrijdag dit seizoen. Ik hoop dat hij een beetje goed kan integreren hier. Hij heeft een geweldig seizoen en gaat aan de leiding in de Formule 2. Ik mag hem erg graag.” Vettel denkt dat er een mooie toekomst voor Schumacher in het verschiet ligt. “Ik weet zeker dat hij hier lang zal zijn en het goed gaat doen. Dit is misschien een soort mooie aftrap.”

Ook teamgenoot bij Ferrari Charles Leclerc is verheugd met het debuut van Schumacher, maar hij denkt niet dat dit het meest ideale weekend is voor een debuut in de koningsklasse. “Gezien de omstandigheden misschien niet”, verwijst de Monegask naar het slechte weer dat de Nürburgring teistert. “Maar het regent altijd als hij een nieuwe auto test”, merkt hij op. “De sessie wordt tricky, maar hij hoeft niets te bewijzen. Dat heeft hij in de Formule 2 al gedaan dit seizoen. Ik weet zeker dat hij het morgen fantastisch gaat doen.”

Mogelijk is Schumacher in 2021 de teamgenoot van Kimi Raikkonen, waarvan de geruchten gaan dat hij zijn contract met een jaar zal verlengen. Vettel denkt dat het een geweldig duo zou zijn, mocht het gebeuren, zo vertelt hij tegenover het Duitse Sky Sports . “Tenzij je een enorme lul bent, dan kan Kimi met iedereen overweg. Hij kent Mick al een tijdje en ik denk dat het een heel goed duo zou zijn. Ze kunnen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel hoopt op Raikkonen en Schumacher in één team