Het laatste formule 1 nieuws

Vettel klaagt over Aston Martin-bolide na GP Bahrein: "Ik voel me niet thuis in de auto"

Vettel klaagt over Aston Martin-bolide na GP Bahrein: “Ik voel me niet thuis in de auto”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel is alles behalve tevreden met zijn nieuwe bolide. De Duitser debuteerde afgelopen weekend bij zijn nieuwe werkgever Aston Martin, maar kon geen potten breken. Volgens Vettel komt dat doordat hij zich niet kan concentreren op het racen.

Na een uiterst teleurstellend seizoen moest Vettel het veld ruimen bij Ferrari , dat Carlos Sainz aanstelde als zijn vervanger. Aston Martin, vorig seizoen nog Racing Point , bood de viervoudig wereldkampioen vervolgens een langer verblijf in de Formule 1. Dat avontuur begon afgelopen weekend en Vettel kwalificeerde zich, naar eigen zeggen door gele vlaggen, slechts als 18e op het Bahrain International Circuit. Vervolgens kwam daar nog een gridstraf bovenop vanwege het negeren van diezelfde (dubbele) gele vlaggen.

Artikel gaat verder onder video Vettel kan zich niet concentreren

Ook in de race stelde Vettel teleur en kwam hij niet verder dan P15. Na afloop van de race geeft de voormalig Red Bull-coureur in gesprek met Grand Prix 247 aan waardoor dat volgens hem komt. “Ik voel me niet thuis in de auto. Veel dingen werken me tegen zodat ik me niet op het rijden kan concentreren. Er zijn veel dingen die we op moeten lossen.” Moeilijke race

Vettel kende nog wel een goede start, maar na de eerste ronde ging het een stuk minder. “Het was niet makkelijk om verder te komen dan dat. Ik kreeg een kleine flat spot en we moesten de eerste stint verlengen om de één-stop-strategie te laten werken. Uiteindelijk was het gewoon niet mogelijk om punten te scoren vandaag”, concludeert de Duitser na afloop van de race. Ruimte voor verbetering

Toch ziet Vettel genoeg aanknopingspunten en verwacht hij dat hij later in het seizoen beter voor de dag kan komen in zijn Aston Martin. “Ondanks dat het niet het beste weekend was, zijn we blijven leren met elkaar en begrijpen we waar we kunnen verbeteren”, aldus Vettel, die de moed erin probeert te houden. “Er is zeker potentie om een aantal goede stappen vooruit te zetten in de races die nog komen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel klaagt over Aston Martin-bolide na GP Bahrein: “Ik voel me niet thuis in de auto”