Het laatste formule 1 nieuws

Vettel klopte aan bij Red Bull en kreeg advies: "Stop een jaar"

Vettel klopte aan bij Red Bull en kreeg advies: “Stop een jaar”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel moest op zoek naar een nieuwe werkgever toen hij naar verluidt zonder pardon met het oog op 2021 door Ferrari de deur werd gewezen. Verschillende scenario’s passeerden de revue. Zou hij misschien naar Aston Martin gaan? Stoppen wellicht of een sabbatical nemen? En Red Bull , dat had toch ook nog wel baat bij een goede tweede coureur?

Dat laatste moet Vettel ook zeker gedacht hebben doen hij bij Helmut Marko aanklopte. Een gesprek over de toekomst van Vettel volgde, en ook de vraag of er bij Red Bull misschien plek was voor de man die het team alle vier de coureurstitels bezorgde, werd op tafel gelegd. Vettel kreeg echter niet het antwoord waar hij op hoopte.

“Ik heb Sebastian toen aangeraden een sabbatical in te lassen”, zo wordt Marko geciteerd door Sport1 . De timing daarvoor zou niet onlogisch zijn geweest, aangezien in 2022 de Formule 1-volledig op de schop gaat, onder andere met volledig nieuwe auto’s. De schade van een eventueel op te lopen achterstand blijft dan beperkt, omdat in zeker zin iedereen op toch weer op nul begint.

“Zodoende had Vettel zich volledig kunnen opladen en alle tijd om te kijken wat 2022 hem had kunnen bieden”, aldus de Red Bull-teamadviseur, die Vettel uiteindelijk naar Racing Point zag vertrekken. Hij hoopt het beste voor Vettel: “Ik hoop dat deze richting de juiste is voor hem. Het afscheid van Ferrari is in ieder geval oneervol, maar dat hoort misschien een beetje bij de Formule 1 van nu.”

Het Corona-virus heeft Nederland weer in zijn greep en raakt ook de autosportwereld hard. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus onder controle krijgen en in 2021 weer gave (race-)events hebben mét publiek.

Download nu de officiële Corona App – Coronamelder van de Rijksoverheid. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel klopte aan bij Red Bull en kreeg advies: “Stop een jaar”