Het laatste formule 1 nieuws

Vettel krijgt aanbod als alternatief voor de Formule 1

Vettel krijgt aanbod als alternatief voor de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nadat de Duitse DTM de GT3-reglementen adopteerde, meldde het Haupt Racing Team zich als nieuw team in de klasse. Dit seizoen rijdt het team met bewezen GT-kanonnen Vincent Abril en Maximiliam Gotz, maar er zal altijd een stoeltje vrij zijn voor een viervoudig wereldkampioen.

Teameigener Haupt doelt op Sebastian Vettel , die het na een lastig jaar bij Ferrari opnieuw niet makkelijk heeft bij Aston Martin . “En dat zal aan Vettel knagen”, vermoedt Haupt: “Ik denk dat het voor een coureur heel lastig te verkroppen is als je in Portugal weer als de nummer dertien arriveert”, zo wordt hij geciteerd in het Duitse AvD Motor & Sport Magazin .

“Hij mag zichzelf een wereldkampioen noemen, maar als je constant aan druk wordt blootgesteld, is dat niet eenvoudig. Na Ferrari wilde hij laten zien dat hij nog steeds kampioensmateriaal is, maar hoe meer druk hij zichzelf oplegt, hoe minder eruitkomt.”

In dat opzicht schat hij Fernando Alonso iets hoger in: “Voor hem maakt het niet uit in welke auto hij stapt, hij gaat altijd meteen snel. Vettel echter heeft wat meer tijd nodig om zich aan te passen en dat is niet makkelijk.”

Niet dat het onderpresteren van Vettel enkel aan de coureur ligt, zo benadrukt Haupt: “Het hele pakket van Aston Martin is niet zo goed als vorig jaar. Hij had het zich vast anders voorgesteld en ziet zijn kans op een vijfde wereldtitel in rook opgaan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel krijgt aanbod als alternatief voor de Formule 1