Het laatste formule 1 nieuws

Vettel krijgt steun van voormalig rivaal: 'Dat komt niet door zijn talent'

Vettel krijgt steun van voormalig rivaal: ‘Dat komt niet door zijn talent’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel ligt in de Formule 1 onder vuur door zijn mindere prestaties, maar DTM grootheid René Rast gelooft nog altijd in de kwaliteiten van zijn landgenoot. Volgens Rast is Vettel het nog lang niet verleerd.

In het karten en de Formule BMW rijden Rast in de jaren 90 tegen elkaar. Dan allebei nog erg jong, maar Vettel is de man die er met kop en schouders bovenuit steekt. In de Formule BMW wint Vettel 18 van de 20 races. Rast wint er geen één, maar is nu de gevierde man met drie DTM-titels, daar waar er vraagtekens zijn bij de kwaliteiten van zijn landgenoot. Steun vanuit eigen land

‘’Ik won toen niet zoveel, terwijl hij bijna alles won. Hij ging naar de Formule 1 en was daar het grote talent. Hij domineerde de sport voor enkele jaren en dat kende ik van zijn periode in de Formule BMW en het karten. Het was gewoon een hoogvlieger. Hij heeft het nu echter moeilijk, maar dat komt niet door een gebrek aan talent’’, zegt Rast tegen F1-insider.com .

‘’Ik denk dat we de dingen die op de achtergrond spelen niet kunnen beoordelen. Als hij het materiaal had, dan zou hij gewoon weer vechten om de wereldtitel. Hij is echt niet vergeten hoe hij moet rijden’’, aldus de man die in de afgelopen vier jaar drie keer DTM-kampioen werd en het één keer moest doen met de tweede plek in het klassement.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel krijgt steun van voormalig rivaal: ‘Dat komt niet door zijn talent’