Het laatste formule 1 nieuws

Vettel legt vinger op zere plek: Waarom Ferrari-missie is mislukt

Vettel legt vinger op zere plek: Waarom Ferrari-missie is mislukt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel heeft vorig weekend zijn laatste race in dienst van Ferrari afgewerkt. De Duitser kwam naar Maranello om in de voetsporen van Michael Schumacher te treden, maar verlaat het Italiaanse team zonder wereldtitel. Vettel spreekt dan ook eerlijk over een mislukte missie. Na het seizoen 2020 legt hij zijn vinger op de zere plek.

Toen Vettel in 2014 werd verslagen door Daniel Ricciardo , de Red Bull-promovendus met zijn kenmerkende brede glimlach, was het voor de man uit Heppenheim helder dat hij zijn heil elders moest zoeken. Dat Ferrari belang had bij zijn diensten maakte het plaatje compleet voor Vettel. “Ik heb een emotionele band met dit team. Ik ben namelijk opgegroeid met Michael Schumacher die races won voor het team. Dat wilde ik ook. Het was dus erg speciaal voor mij om zelf voor dit team te kunnen rijden”, blikt hij tegenover onder meer Motorsport.com terug. Missie mislukt: “Waarheid is dat we hebben gefaald”

Winnen voor de scharlakenrode brigade is ook wel gelukt, maar Vettel wilde meer. “De statistieken [met overwinningen] maken me uiteindelijk niet zo veel uit. We hebben alsnog gefaald. We wilden het kampioenschap winnen, dat is niet gelukt. De missie is niet geslaagd, dus het is gewoon een terechte conclusie. Er is niets mis mee om dat hardop uit te spreken.”

Vervolgvraag luidt natuurlijk waar dat aan ligt. Het makkelijkste antwoord luidt dat de combinatie Ferrari -Vettel moest opboksen tegen misschien wel de meeste geoliede machine uit de Formule 1-historie: Mercedes in het hybride tijdperk. “Ja, we hebben het waarschijnlijk moeten opnemen tegen één van de sterkste combinaties die we ooit in deze sport hebben gezien. Dat is zo. Maar dat doet en deed ook niets af aan ons doel. We hebben goede races gehad, maar zaten er soms ook gewoon te ver vanaf. Daar zijn wel redenen voor, maar in het grote geheel is dat genoemde – dat we gefaald hebben – wel de waarheid.” Geknakt door de druk na Hockenheim 2018?

Waar Vettel meerdere redenen noemt, wordt er vaak met de beschuldigende vinger naar hemzelf gewezen. Want is de viervoudig wereldkampioen in de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel legt vinger op zere plek: Waarom Ferrari-missie is mislukt