Het laatste formule 1 nieuws

Vettel ontevreden over kalender 2021: "Vraag is of de teams het op kunnen brengen"

Vettel ontevreden over kalender 2021: “Vraag is of de teams het op kunnen brengen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Coronacrisis Sebastian Vettel maakt zich zorgen over de haalbaarheid van het Forrmule 1-seizoen van 2021. De Duitser vreest namelijk dat het coronavirus wederom een aantal rake klappen uit zal gaan delen. Daarnaast denkt hij dat de geplande 23 races te veel van het goede zullen zijn.

De COVID-19-pandemie heeft het Formule 1-seizoen van 2020 volledig overhoop gehaald. Alle teams waren in maart aanwezig in Australië voor de seizoensopener in Melbourne. Helaas werden er een aantal positieve besmettingen gemeld bij het team van McLaren en besloot men om het gehele raceweekend af te lasten. Wat volgde was een periode vol onzekerheid en financiële stress. In juli, ruim 3.5 maand na de afgeblazen Grand Prix, kon het seizoen dan eindelijk afgetrapt worden in Oostenrijk. Sindsdien heeft de Formule 1 kosten noch moeite gespaard om het Formule 1-seizoen alsnog door te kunnen laten gaan, zij het met de nodige coronamaatregelen. In 2021 staat er een recordaantal van 23 races op de kalender, maar de vraag is of al deze races ook daadwerkelijk doorgang zullen vinden.

Artikel gaat verder onder video “We gaan natuurlijk niet 23 keer naar hetzelfde circuit, anders zou ik meteen zeggen van wel,” antwoordt Vettel als hem door Motorsportweek.com gevraagd wordt of 23 races in 2021 haalbaar is. “Maar het is een wereldkampioenschap met races over de hele wereld, dus waarschijnlijk niet.” Dat is volgens de viervoudig wereldkampioen ook niet datgene wat het belangrijkste is. “Ik denk dat het een belangrijkere vraag is of de teams in staat zullen zijn om 23 races te rijden.”

“Het is nogal een inspanning. Het is niet alleen die anderhalf uur die je op zondag ziet, maar achter de schermen is er nog veel meer werk,” vervolgt hij. De andere vraag is volgens Vettel wat voor type seizoen we kunnen verwachten en hoe lang de pandemie nog zal duren. “Ik denk dat dat de kalender van volgend jaar en in ieder geval de start van het seizoen zal beïnvloeden,” legt hij uit. “We hopen allemaal dat we tegen die tijd weer normaal kunnen doen, dat er mensen naar de races mogen komen en dergelijke. Dan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel ontevreden over kalender 2021: “Vraag is of de teams het op kunnen brengen”