Het laatste formule 1 nieuws

Vettel sluit zich aan bij Hamilton en Wolff: "Het is altijd lastig geweest"

Vettel sluit zich aan bij Hamilton en Wolff: “Het is altijd lastig geweest”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel vindt het een slechte zaak dat het financieel zeer ingewikkeld is om in de Formule 1 terecht te komen, omdat de juniorenklassen veel te duur zijn voor gezinnen met weinig geld. De coureur van Aston Martin sluit zich daarom bij Lewis Hamilton en Toto Wolff aan dat de sport de oplopende kosten moet remmen.

De Duitse Formule 1-rijder stelt dat het voor een kind uit een arbeidersgezin niet te doen is om in de juniorenklassen zijn talenten te laten zien. Daardoor bestaan die klassen volgens Vettel bijna uitsluitend uit mensen met veel geld. “Er bestaat geen snelle oplossing, maar de kosten zijn veel te hoog”, vertelt Vettel in gesprek met Motorsport.com . Vettel wil verandering

Vettel kan zich herinneren dat het in zijn tijd ook al moeilijk was om de Formule 1 te bereiken. “Terugkijkend naar toen ik begon waren de kosten lager, maar nog steeds hoog. Ik had veel geluk. Ik werd gesteund door Mr. Gerhard Noack, dezelfde man die zo’n twintig jaar eerder Michael Schumacher steunde. Destijds was het al heel duur.”

Hoewel het alweer een tijd geleden is, ziet Vettel dat het alsmaar moeilijker wordt. “Sindsdien is de wereld veranderd, de sponsoring is veranderd. Dat geldt mogelijk ook voor de bereidheid om geld te investeren in jonge kinderen en motorsport. Kortom, het is altijd lastig geweest.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel sluit zich aan bij Hamilton en Wolff: “Het is altijd lastig geweest”