Het laatste formule 1 nieuws

Vettel: verslaggever Formule 1 worden is niets voor mij

Vettel: verslaggever Formule 1 worden is niets voor mij

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel denkt al na over zijn carrière na de Formule 1. Wat de Duitse viervoudig wereldkampioen precies gaat doen weet hij nog niet, maar verslaggever in de autosport ziet hij niet zitten. “De makkelijkste weg is natuurlijk reporter worden bij een televisiezender en dan blijf ik in dezelfde omgeving als waar ik nu al ben, maar dat zie ik mezelf niet doen”, verklapte de 34-jarige coureur van Aston Martin aan de Neuen Osnabrücker Zeitung.

Vettel is in ieder geval ook in 2022 nog actief als Formule 1-rijder. “Ik sluit niet uit dat ik wel betrokken blijf bij de Formule 1, want ik hou van de sport”, zegt de Heppenheimer, die zijn vier wereldtitels vergaarde van 2010 tot en met 2013 bij Red Bull. Hij is groot voorstander van een ‘groenere’ Formule 1.

“De sport is nu niet groen, dat is een feit”, zegt Vettel. “We leven wel in een tijd waarin we de technologie en de mogelijkheden hebben om de Formule 1 te verduurzamen zonder dat het spektakel verloren gaat. Het is belangrijk om die discussie te blijven voeren. Want als er niks gaat veranderen, ben ik niet heel optimistisch over de toekomst van de Formule 1. Die kan dan wel eens verdwijnen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel: verslaggever Formule 1 worden is niets voor mij