Het laatste formule 1 nieuws

Vettel: "Verstappen had moeten winnen, maar Hamilton was slimmer"

Vettel: “Verstappen had moeten winnen, maar Hamilton was slimmer”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel Sebastian Vettel prijst Lewis Hamilton voor zijn overwinning in Bahrein. Volgens de viervoudig wereldkampioen was Max Verstappen sneller en had hij de race eigenlijk moeten winnen, maar was de Mercedes -coureur de slimmere van de twee.

Verstappen was tijdens het openingsweekend in Bahrein op vrijdag én zaterdag de snelste man op de baan, wat resulteerde in zijn vierde pole position in de Formule 1. Door een gewaagde pitstopstrategie van Mercedes kwam Hamilton op zondag echter op een gegeven moment aan de leiding te liggen en liet vervolgens een knap staaltje bandenmanagement zien. De Limburger leek de race in de slotfase alsnog te gaan winnen nadat hij aan zijn concurrent voorbij was gegaan, maar hij moest de gewonnen positie weer inleveren vanwege het overschrijden van de baanlimieten.

Artikel gaat verder onder video Vettel prijst Hamilton

“Ik heb de hoogtepunten na de race gezien,” vertelt Vettel. “Ik denk dat Max sneller was, hij had de betere banden aan het eind van de race. Maar Lewis was slimmer, reed goed, hield zijn hoofd naar beneden en deed wat hij moest doen. Ik denk dat hij in dat opzicht niets te verliezen en alles te winnen had. Uiteindelijk kwam hij als winnaar uit de bus en dat spreekt in zijn voordeel.” Moeilijke start

De Aston Martin-coureur vervolgt: “Ik denk dat Max een kans had. Hij was sneller, hij had de race moeten winnen, deed dat niet en Lewis won de race. Dus in dat opzicht was het echt Lewis die de race gewonnen heeft.” Vettel zelf kwam niet verder dan de vijftiende stek tijdens zijn debuut in het groen. De 33-jarige Duitser kent een lastige eerste fase bij zijn nieuwe renstal. Gaat Vettel zijn plekje vinden bij Aston Martin?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel: “Verstappen had moeten winnen, maar Hamilton was slimmer”