Het laatste formule 1 nieuws

"Vettel was fascinerend, jonge coureurs zoals Charles en Max maakten fouten"

“Vettel was fascinerend, jonge coureurs zoals Charles en Max maakten fouten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In Turkije demonstreerde Lewis Hamilton waarom hij de wereldkampioen Formule 1 van 2020 is. Sebastian Vettel liet zien dat hij zijn talent nog niet verloren heeft. De opkomende sterren Charles Leclerc en Max Verstappen kenden onder de lastige omstandigheden een moeilijke race. Volgens de sportief directeur van de F1, Ross Brawn, komt dit door het gebrek aan ervaring. “Wat we zagen was dat de oude garde hun ervaring toonde en de jonge deelnemers dat ze nog wat meer te leren hebben”, aldus Brawn in zijn column voor de officiële website van de Formule 1. “Het was fascinerend om de prestaties van Sebastian dit weekend te zien. Mensen schrijven snel elk type sportman af als ze een mindere periode hebben. Zondag herinnerde ons aan de diepgang van zijn talent. Hij heeft dit jaar wat in de schaduw van Charles gestaan en aan het einde komen van het Ferrari-huwelijk is niet makkelijk. Dus denk ik dat de Turkse GP fantastisch voor hem was. Hij deed niets fout en was klaar om toe te slaan bij elke kans die voorbijkwam.”

“ De jonge coureurs, zoals Charles en Max, maakten fouten. Ze hebben zo’n race nog nooit eerder ervaren”, zegt de F1 sportief directeur over de natte condities en de lage grip. “Het was een èchte uitdaging om te beoordelen hoe de banden zich gedragen, hoe ze ontwikkelen en anticiperen als de banden tien of 20 ronden oud zijn. Dit is waar de ervaring om de hoek komt kijken. Dit gaat weer een referentiepunt zijn in de databank van deze jonge coureurs. Als we morgen nog een race in Turkije doen, ben ik er zeker van dat ze het anders gaan benaderen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Vettel was fascinerend, jonge coureurs zoals Charles en Max maakten fouten”