Het laatste formule 1 nieuws

Vettel zette Formule E voor schut: “Wat zijn dat voor grasmaaiers?”

Vettel zette Formule E voor schut: “Wat zijn dat voor grasmaaiers?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule E is inmiddels een volwaardige raceklasse geworden, maar toen het kampioenschap van start ging in het seizoen 2014-15 was dat wel anders. Destijds werd de raceklasse voor elektrische auto’s zelfs belachelijk gemaakt. Wat zijn dat voor grasmaaiers?

Jean-Eric Vergne was een van de coureurs die aan het eerste seizoen van de Formule E deelnam. De Fransman verloor in 2014 zijn stoeltje in de Formule 1 en ging naar de Formule E. Hij behaalde dat seizoen twee podiumplaatsen. Inmiddels is Vergne tweevoudig kampioen in de Formule E, in 2017-18 en 2018-19.

In het eerste seizoen van de Formule E was Vergne ook testrijder bij Ferrari , waar Sebastian Vettel dat jaar nieuw was bij het team. “Ik was vaak samen met Vettel. Hij lachte me een beetje in mijn gezicht uit toen ik naar de Formule E ging. Hij zei: ‘Wat zijn dat voor grasmaaiers’” , vertelt Vergne aan de Franse editie van Motorsport.com . Formule E is de toekomst

Inmiddels heeft Vettel zijn mening over de Formule E herzien, erkent ook Vergne. Vettel is tegenwoordig veel milieubewuster geworden en spreekt zich daar ook actief over uit. “Toen duurde het niet lang voordat hij begon te zeggen dat Formule E ook de toekomst was, dat het goed was, dat F1 niet genoeg deed met elektrische mobiliteit en dat Formule 1 meer zou moeten doen. Zijn mening is in een paar jaar tijd radicaal veranderd.”

Het huidige Formule E-seizoen is in volle gang. Het klassement wordt geleid door twee Nederlanders; Robin Frijns op de eerste plaats en Nyck de Vries op de tweede plaats. Jean-Eric Vergne is nog altijd van de partij en staat zevende in het klassement.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vettel zette Formule E voor schut: “Wat zijn dat voor grasmaaiers?”