Het laatste formule 1 nieuws

VIDEO - Alain Prost na Qatar over Fernando Alonso: "Fernando is de beste coureur op de F1-grid!"

VIDEO – Alain Prost na Qatar over Fernando Alonso: “Fernando is de beste coureur op de F1-grid!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso gaf een masterclass over hoe je met een middelmatige auto toch op het podium kunt eindigen tijdens de Grand Prix van Qatar van afgelopenn zondag. Het bracht Alpine- adviseur en Formule 1-legende Alain Prost ertoe om de ervaren Spanjaard uit te roepen tot beste coureur op de grid. Te midden van een thriller van een seizoensfinale tussen de twee opvallendste coureurs van deze generatie – Lewis Hamilton en Max Verstappen – is dat een groot statement, maar het komt voort uit het gewicht van een viervoudig F1-wereldkampioen en winnaar van 51 Grands Prix, wat Prost uiteindelijk is , gekoppeld aan zijn eerste gadeslaan van het door Alonso geleverde werk, niet alleen op het circuit maar ook achter de schermen, in de pit en paddock. Het verhaal van Alonso is snel verteld, van zijn debuut bij Minardi tot het onttronen van de grote Michael Schumacher tijdens de tijd van de Spanjaard bij Renault, onder leiding van zijn mentor die bovendien een goede maat werd, Flavio Briatore. Het gaat over zijn ongelukkige periode met McLaren naast rookie Lewis Hamilton; met de ‘staart tussen de benen’ terug naar Renault, over Ferrari-romantiek wat zoveel belovend leek maar snel verwaterde, gevolgd door die vreselijke tweede stint met McLaren. Tegen het einde van 2018 had Alonso er genoeg van om weekend in en weekend uit nergens heen te rennen, en nam hij een sabbatical van twee jaar, waarbij hij indruk maakte op de plaatsen waar hij in de baan verscheen, van Le Mans, naar de Indy 500, naar Daytona, naar de Dakar. Zijn onderbreking in de F1 leverde hem een World Endurance Championship-titel op en twee Le Mans-overwinningen met Toyota.

Maar vanaf het begin was hij nog niet klaar met F1, dit seizoen is hij op 40-jarige leeftijd terug bij Renault omgedoopt tot Alpine, en hij is aantoonbaar op zijn best met het gereedschap dat hij tot zijn beschikking heeft. Zijn gedurfde, alles of niets-stijl gekoppeld aan kennis en ervaring, heeft Alonso in zijn volle glorie weer eens gedemonstreerd in de donkerte van Losail, waar hij voor het eerst sinds 2014 terugkeerde op het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina VIDEO – Alain Prost na Qatar over Fernando Alonso: “Fernando is de beste coureur op de F1-grid!”