Het laatste formule 1 nieuws

VIDEO - Chinese F1-coureur kan zorgen voor veel nieuw publiek; wordt Guanyu Zhou de eerste Chinees in de Formule 1?

VIDEO – Chinese F1-coureur kan zorgen voor veel nieuw publiek; wordt Guanyu Zhou de eerste Chinees in de Formule 1?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De pandemie betekende dat de Chinese Formule 1 Grand Prix van vorig jaar in Shanghai eerst werd uitgesteld en vervolgens helemaal werd geannuleerd. China is een belangrijke markt voor de F1, waar de populariteit gestaag toeneemt, maar de vertragingen en verstoringen hebben een slag toegebracht aan degenen die op dat enthousiasme willen voortbouwen. “Het is zeker een tegenslag, het is een populair en groot evenement”, zegt Ian Holmes, directeur van mediarechten en contentcreatie in de Formule 1. Guanyu Zhou, in 2005 fan van Fernando Alonso, in 2021 zijn teamgenoot bij Alpine!
China belangrijke markt
China is geen nieuwe markt voor de sport; de Chinese Grand Prix wordt sinds zijn debuut in 2004 in Shanghai gehouden en in 2019 was het land gastheer van de 1000e race in de geschiedenis van het F1-wereldkampioenschap, maar het is nog steeds een belangrijke markt met ruimte voor groei. Holmes zei dat er gesprekken zijn met Chinese sponsors en hij hoopt dat er aan het einde van het jaar een kans zal zijn om de race weer op de kalender te zetten. “We moeten het regeringsstandpunt respecteren, niet alleen in China, maar ook in termen van reizen en hoe dit aansluit bij de rest van het kampioenschap”, zei hij. “Het is een tegenslag, maar we hebben een geweldig evenement, het is een geweldige faciliteit en zodra we mogen, zullen we er weer zijn.”

Is Guanyu Zhou de grote Chinese belofte?
De hoop is nog steeds groot om de eerste Chinese coureur te vinden die een F1-race start, wat het lokale publiek zou kunnen trekken waar de F1 op hoopt. Formule 2-coureur Guanyu Zhou trok de aandacht toen hij zijn F1-debuut maakte tijdens een oefensessie in de Oostenrijkse Grand Prix in juni, met de Alpine van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Zhou was de eerste Chinese coureur in acht jaar, die deelnam aan een F1-raceweekend. De 22-jarige coureur, die sinds 2019 testrijder is voor het Alpine-team en lid is van de Alpine Academy, staat momenteel tweede in het rijdersklassement in de F2-serie van 2021.

Juiste platform krijgen
Er heeft nog nooit een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina VIDEO – Chinese F1-coureur kan zorgen voor veel nieuw publiek; wordt Guanyu Zhou de eerste Chinees in de Formule 1?