Het laatste formule 1 nieuws

Video: De beste openingsronde in de geschiedenis van de Formule 1

Video: De beste openingsronde in de geschiedenis van de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen de 25 Formule 1-coureurs op 11 april 1993 hun positie op de startgrid innamen, was de zon nergens te bekennen. Het regende en de condities waren lastig, maar Ayrton Senna kwam in zijn McLaren -bolide letterlijk bovendrijven.

In de spectaculaire openingsronde van de Europese Grand Prix, die werd verreden op het Britse Donington Park, liet de Braziliaan in zijn iconische rood-witte MP4/8 maar weer eens zien uit welk racehout hij gesneden was. De dat jaar superieure Williams -bolides hadden geen schijn van kans.

In de eerste ronde reed Senna, startend vanaf plek vijf, met speels gemak langs zijn concurrenten. Achtereenvolgend Michael Schumacher , Karl Wendlinger, Damon Hill en aartsrivaal Alain Prost moesten eraan geloven en zagen hoe Senna hen voorbij reed en vervolgens verdween aan de horizon.

Senna won de regenrace met overmacht, finishte op 1 minuut en 23 seconden voorsprong op de nummer twee, Damon Hill, en zette de rest van de concurrentie op minimaal een ronde achterstand. Check de beelden van zijn heroïsche ronde hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Video: De beste openingsronde in de geschiedenis van de Formule 1

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden