Het laatste formule 1 nieuws

Video: De bolide die Rosberg en Hamilton records liet verbreken

Video: De bolide die Rosberg en Hamilton records liet verbreken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Rosberg won in 2016 de wereldtitel in de Formule 1. De Duitser verschalkte teamgenoot Lewis Hamilton in een rechtstreeks waarna hij de helm aan de wilgen hing. Een vervelend moment voor de inmiddels zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die zich in 2017 graag had willen revancheren tegenover Rosberg. Die kans kreeg de Brit dus niet.

Terugkijkend naar de resultaten van Mercedes in 2016, kan men spreken van een extreem dominant jaar voor de Duitse autofabrikant. Van de 21 races dat seizoen, werden er maar liefst negentien gewonnen door Mercedes. Negen keer ging Rosberg er vandoor met de overwinning en tienmaal wist Hamilton dat jaar een race op zijn naam te schrijven.

Over één snelle ronde maakte de Mercedes WO7-bolide nog meer indruk, slechts eenmaal waren de Mercedes-coureurs in 2016 namelijk niet in staat om de wagen op pole neer te zetten. Tijdens de Grand Prix van Monaco was het namelijk toenmalig Red Bull -coureur Daniel Ricciardo die de snelste tijd wist neer te zetten tijdens de kwalificatie op zaterdag.

De Mercedes WO7 gaat dan ook de geschiedenis in als een van de meest succesvolste F1-bolide’s aller tijden. Zo heeft de wagen nog altijd het record van het meeste aantal GP-overwinningen in een seizoen op haar naam staan.

In onderstaande video kunt u nog eens genieten van de prachtige Mercedes WO7-bolide.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Video: De bolide die Rosberg en Hamilton records liet verbreken