Het laatste formule 1 nieuws

Video: Een van de meest dominante Formule 1-bolides ooit

Video: Een van de meest dominante Formule 1-bolides ooit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2015 was het Lewis Hamilton die voor de derde keer wereldkampioen Formule 1 werd. De Brit had dat seizoen eigenlijk alleen tegenstand van teamgenoot Nico Rosberg. In de Verenigde Staten wist hij echter met nog drie races te gaan al de titel in de wacht te slepen. De ultradominante Mercedes W06 was daar de oorzaak van.

Hamilton won dat jaar tien races, terwijl teamgenoot Rosberg er zes won. In totaal waren er negentien races, waarvan de overwinning dus drie keer naar een niet-Mercedes-coureur ging. Sebastian Vettel won namens Ferrari in Maleisië, Daniel Ricciardo won in Hongarije en Vettel nogmaals in Singapore. De poleposition was toen eveneens voor de Duitser. Het was wonderbaarlijk genoeg de enige keer dat jaar dat Rosberg of Hamilton niet op de eerste startplek op de grid stond.

Uiteindelijk wist het Mercedes-duo 81,51 procent van alle punten te halen die er dat jaar konden worden verzameld: 701 van de 860. Tot dan toe was alleen McLaren dominanter geweest, namelijk in 1988. Toen werden er vijftien van de zestien races gewonnen door Ayrton Senna en Alain Prost.

In de onderstaande video heeft Mercedes de Mercedes W06 van stal gehaald en vertelt het uitgebreid over dat ongelooflijk goede kampioensjaar.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Video: Een van de meest dominante Formule 1-bolides ooit