Het laatste formule 1 nieuws

Video: GP Australië presenteert nagenoeg nieuw Formule 1-circuit

Video: GP Australië presenteert nagenoeg nieuw Formule 1-circuit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie naar de plattegrond kijkt van het vernieuwd Albert Park Grand Prix Circuit kijkt, zal op het eerste oog misschien niet veel verschillen met de omloop ontwaren. Toch verwacht de organisatie dat men per ronde zo’n vijf seconde sneller zal zijn dan voorheen, dat terwijl de auto’s niet tot nauwelijks sneller zijn geworden.

Dat heeft alles te maken met het feit dat één chicane in zijn geheel uit het circuit wordt gesloopt, terwijl veel andere langzame bochten een nieuw, sneller profiel krijgen, zoals het kaartje hieronder laat zien (zwart is het oude circuit, rood zijn de nieuwe aanpassingen). De bochten worden wijder, waardoor snellere lijnen langs de apex van de bocht gereden kunnen worden. Het lijken slechts minimale aanpassingen te zijn, maar tezamen zorgen ze voor een compleet nieuwe flow. Zo lijkt het gedeelte van bocht vier tot en met dertien een grotendeels vol gas sectie te worden. Bocht dertien krijgt eveneens een ander, op het oog wat langzamer profiel.

De nieuwe lay-out moet volgens de organisatie het inhalen bevorderen. Geen overbodige luxe voor het circuit, dat bekend staat om het gebrek aan actie, maar desondanks al jaren bij velen geliefd is als de traditionele seizoensopener van het jaar. Hieronder check je in de video de vorderingen van de verbouwing van het circuit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Video: GP Australië presenteert nagenoeg nieuw Formule 1-circuit