Het laatste formule 1 nieuws

VIDEO - Pirelli's Mario Isola: "Grand Prix in Austin was een fantastisch strategisch duel"

VIDEO – Pirelli’s Mario Isola: “Grand Prix in Austin was een fantastisch strategisch duel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen en Red Bull Racing won op het Circuit of the Americas van Lewis Hamilton en het Mercedes AMG Petronas Formula One Team , in wat een intense strategische strijd was om als eerste de finishvlag te passeren. Verstappen, die op pole begon, won de race met een twee-stopstrategie, waarbij hij beide keren voor Hamilton reed. Hamilton had Verstappen in de openingsronde ingehaald, maar de Nederlander herwon de leiding dankzij de krachtige undercut. Dit leverde Hamilton wel gezondere banden op aan het einde van de race, hoewel de Britse coureur Verstappen niet kon inhalen en slechts een seconde achter de leider in het kampioenschap eindigde. Mario Isola, Head of F1 and Car Racing at Pirelli , genoot enorm van de strategische strijd tussen twee van de grootste Formule 1-coureurs. Mario Isola, Head of F1 and Car Racing at Pirelli Hoge bandenslijtage
“De bandenslijtage was hoog zoals we hadden verwacht op dit hete en schurende circuit, wat ertoe leidde dat bijna iedereen voor de medium-band koos om de race op te starten en vervolgens op de harde band de race uit te rijden. Dit voldeed buitengewoon goed aan de eisen die eraan werden gesteld, met enkele lange stints die hielpen om een ​​spannende finale op te zetten van deze race tussen de hoofdrolspelers in het kampioenschap”, aldus Mario Isola in een bericht van TheCheckeredFlag.

Fantastisch strategisch duel
“Zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton hadden precies dezelfde bandenstrategie voor de race, maar gebruikten het op heel verschillende manieren, waarbij Hamilton aan het einde het meeste uit zijn jongere banden haalde en Verstappen profiteerde van de baanpositie die hij had verkregen door zijn ‘undercut’. Het resultaat was een fantastisch strategisch duel dat leidde tot een spannende finale tussen twee coureurs die absoluut top waren en hun banden perfect beheerden.” Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Lees het hele artikel op de volgende pagina VIDEO – Pirelli’s Mario Isola: “Grand Prix in Austin was een fantastisch strategisch duel”