Het laatste formule 1 nieuws

Video: Romain Grosjean zeer tevreden na eerste IndyCar-test

Video: Romain Grosjean zeer tevreden na eerste IndyCar-test

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Screenshot Twitter | Romain Grosjean zet helm op, zo te zien met tekeningen van zijn kids, die hem veel succes en liefde toewensen. Grosjean is nog maar net bekomen van zijn bijna dodelijk avontuur tijdens de Formule 1 GP van Bahrein 2021. Ook zijn handen zijn net genoeg genezen om deel te kunnen nemen aan de eerste privétest van Dale Coyne Racing, het team waarvoor de Fransman in 2021 uitkomt.

Na zijn eerste ervaring met de IndyCar -wagen is Grosjean best wel tevreden, ondanks zijn crash in bocht 1. Gevraagd hoe hij zijn eerste dag ervaarde, antwoordde de Fransman: “Eigenlijk heel normaal. Ik bedoel het is een andere auto en je zit er anders in, maar los daarvan was het een geweldige en normale dag voor mij.”

“Ik moet wennen aan de nieuwe auto en het doet me denken aan de tijden dat ik van Formule Renault naar Formule 3 en GP2 overstapte, iedere keer neem je plaats in een andere auto en moet je de auto leren kennen. Maar ondanks dat ben ik best wel blij met het verloop van de dag”, aldus Grosjean, die toegeeft dat hij even moest wennen aan het gevoel van de IndyCar-wagen.

Tijdens zijn twee run en veertien ronden verloor hij in bocht 1 de controle over de wagen en kwam tegen de bandenstapels aan. Niet hard, want na enkele reparaties door de monteurs van Dale Coyne Racing kon hij zijn weg weer vervolgen. Check hieronder het hele gesprek met Romain Grosjean

Lees het hele artikel op de volgende pagina Video: Romain Grosjean zeer tevreden na eerste IndyCar-test