Het laatste formule 1 nieuws

VIDEO - Valentino Rossi zal in de toekomst nog steeds coureur zijn: "Ik droom van de 24 uur van Le Mans"

VIDEO – Valentino Rossi zal in de toekomst nog steeds coureur zijn: “Ik droom van de 24 uur van Le Mans”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen week maakte Valentino Rossi bekend dat hij stopt met zijn actieve loopbaan als MotoGP-coureur. De vraagt reist wat gaat de Italiaan doen als zijn mega succesvolle MotoGP-carrière officieel eindigt? Hij gaf zelf het antwoord op een persconferentie. Rossi zal nog steeds coureur zijn, maar hij zal overschakelen van twee naar vier wielen. Hij zal terugkeren naar de rallysport en wil proberen om deel te nemen aan het endurance-kampioenschap: “Mijn droom is de 24 uur van Le Mans!”. Wat nu?
En nu is de vraag die velen zich stellen: maar wat gaat Valentino Rossi nu doen? De kampioen uit Tavullia heeft veel deuren opengelaten en gaat aan het einde van dit seizoen officieel afscheid genomen van de MotoGP. Zowel in de persconferentie als in een daaropvolgend interview met Sky sprak hij over autoracen in zijn toekomst. Hij gaat van twee naar vier wielen, maar dat is niet de enige optie voor zijn nieuwe leven. Valentino Rossi en Lewis Hamilton Endurance en rally’s?
Toen hem werd gevraagd naar zijn toekomst, antwoordde hij: “Wat ga ik volgend jaar doen?” Ik denk dat ik auto ga rijden. Ik ben coureur en zal dat voor het leven zijn. Nu heb ik vrede met mezelf, ben er niet gelukkig mee, want ik had nog twintig jaar willen racen. Dus het worden nu vier wielen. Valentino Rossi is een rijder en zal dat voor altijd blijven, zoals hij zelf zei in een bericht van het Italiaanse fanpage.it. Geen pensioen en de grote wens om op het circuit te blijven vechten. Rossi heeft in het verleden de kans gehad om de Formule 1 Ferrari te testen, maar bovenal heeft hij deelgenomen aan sommige onderdelen van het WRC (World Rally Championship) waarbij hij in Monza altijd aanwezig was. Het is gemakkelijk om aan deelnemen aan rally’s te denken in zijn toekomst, maar die zal gepaard gaan met een andere wens. Opent World Endurance GT-initiator Stephane Ratel de deur naar de 24 Uren van Le Mans voor Rossi? De droom van Le Mans!
Op pole position staat bij Rossi namelijk de World Endurance GT en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina VIDEO – Valentino Rossi zal in de toekomst nog steeds coureur zijn: “Ik droom van de 24 uur van Le Mans”