Het laatste formule 1 nieuws

VIDEO: Virtueel rondje onboard over het nieuwe F1-circuit in Miami

VIDEO: Virtueel rondje onboard over het nieuwe F1-circuit in Miami

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 maakt zich op voor de allereerste race in Miami. Volgend jaar wordt er voor het eerst een Grand Prix georganiseerd in de Amerikaanse stad en inmiddels heeft de F1 de eerste virtuele beelden gedeeld van het nieuwe circuit.

Het heeft even geduurd, maar de F1 kondigde onlangs officieel aan dat er vanaf 2022 geracet gaat worden in Miami. De plannen voor een Grand Prix rond het Hard Rock Stadium van American football-team Miami Dolphins lagen er al een tijdje, maar stuitten op veel kritiek. De lokale bevolking en overheid was het in eerste instantie niet eens met een F1-weekend in de stad, mede door protesten van milieu-activisten. Inmiddels is er een nieuw voorstel wel geaccepteerd en gaat de Grand Prix van Miami er officieel komen.

Artikel gaat verder onder video Lichten staan eindelijk op groen

De protesten tegen de race waren vooral gericht op de geluidsoverlast en luchtvervuiling die de F1-autos te weeg zouden brengen. Activisten waren van mening dat de F1 niet thuishoort in de stad en sprak zich fel uit tegen de organisatie. De lokale overheid volgde dat standpunt in eerste instantie en ging niet akkoord met de plannen voor de GP. Maar door verschillende redenen ging men toch overstag. In het nieuwe voorstel, dat uiteindelijk goedgekeurd is, zijn onder meer een aantal maatregelen opgenomen die de geluidsoverlast en vervuiling tegen moeten gaan. Zo worden er grote muren naast de baan geplaatst die de geluidsoverlast beperken en wordt ook de luchtkwaliteit streng gecontroleerd.

Bovendien ligt er de belofte op tafel dat er na zonsondergang en op schooldagen voor 14:30 uur (lokale tijd) niet zal worden geracet. Dat zou mogelijk nog wel een klein probleem op kunnen leveren voor de vrije trainingen op vrijdag. Daarnaast stelt vastgoedmagnaat Stephen Ross, eigenaar van het Hard Rock Stadium en Miami Dolphins, in totaal vijf miljoen dollar beschikbaar om gemeenschapsprogramma’s en bedrijven in de stad te financieren over de tienjarige looptijd van het contract. Op die manier is de stad ervan verzekerd dat elke Grand Prix een blijvende positieve erfenis achterlaat in Miami Gardens. Onboard over het nieuwe circuit

Nu de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina VIDEO: Virtueel rondje onboard over het nieuwe F1-circuit in Miami