Het laatste formule 1 nieuws

VIDEO - Voormalig Nederlandse F1-coureur over Max Verstappen: "Max is maximaal Max"

VIDEO – Voormalig Nederlandse F1-coureur over Max Verstappen: “Max is maximaal Max”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen loopt qua eigen verwachtingen achter op schema, maar voormalig Formule 1 coureur Michael Bleekemolen zegt dat dit niet zijn eigen schuld is. Verstappen begon zijn Formule 1 carrière bij het team van Toro Rosso in 2015 toen hij 17 was. Na 23 Grand Prix-weekenden werd hij gepromoveerd naar het grote Red Bull en boekte daar bij zijn debuut een geweldig resultaat door de Grand Prix van Spanje te winnen. Het team van Red Bull, met adviseur Helmut Marko voorop, liet aan iedereen weten dat ze naar de volgende wereldkampioen van de Formule 1 keken, maar dit moet tot op de dag van vandaag nog gebeuren. Jaar in jaar uit is de titel naar Mercedes gegaan, terwijl Max Verstappen ervan droomde om de jongste wereldkampioen te worden in de Formule 1. Na vorig seizoen blijft dit bij een droom en blijft deze titel op naam van Sebastian Vettel staan. Michel Bleekemolen , die in 1977 en 1978 even kort in de F1 reed toen hij zich wist te kwalificeren voor één van de vijf races waaraan hij probeerde deel te nemen, zegt dat de Nederlander wat betreft de verwachtingen achterloopt op schema. “Dat kun je zeker zeggen”, zei hij tegen RacingNews365. “Maar dat is niet zijn eigen schuld. Hij maakt geen fouten, hij rijdt snel. Max is maximaal Max!”

En toch is het bij hem niet gebeurd en “we weten allemaal waarom”, zegt Bleekemolen. Verstappen kan met een goed gevoel naar de seizoensopener in Bahrein, hij is immers de laatste racewinnaar van 2020 geworden. Bleekemolen vreest echter dat het Mercedes team ook dit jaar het te kloppen team zal zijn. “Ik denk dat het Duitse team weer op de eerste rij zal staan. Mercedes had nog zoveel over, maar gelukkig liet Verstappen in de laatste race zien hoe goed hij was”, zei Bleekemolen en voegde er nog aan toe: “Laten we hopen dat die laatste overwinning niet eenmalig was, maar dat hij echt competitief is, ook vanuit het race-oogpunt.” Ben jij al gratis abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina VIDEO – Voormalig Nederlandse F1-coureur over Max Verstappen: “Max is maximaal Max”