Het laatste formule 1 nieuws

Video: Zo werkt een hybride Formule 1-motor

Video: Zo werkt een hybride Formule 1-motor

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2014 begon het hybride tijdperk in de Formule 1 . Vanaf dag één was Mercedes dé maatstaf als het aankwam op de motor. Mede doordat het op motorisch gebied zo sterk uit de startblokken kwam, won het zeven wereldtitels op rij.

De grote motorgoeroe achter de hybride Mercedes-motor is, of was eigenlijk, Andy Cowell. Sinds 2004 werkt hij al bij Mercedes en in 2013 kwam hij aan het hoofd te staan van de van motorafdeling van het Formule 1-team. Hij was de architect achter de meest efficiënte Formule 1-motor ooit gemaakt, de Mercedes M08 EQ Power+, waarmee Lewis Hamilton zijn vierde titel won in 2014.

Als er iets is wat de man graag doet, dan is het wel vertellen over zijn creatie(s). In de onderstaande video vertelt hij over de Mercedes-motor en hoe deze en zijn hybride systemen werken. Om precies te zijn gaat het om de motor waarmee Hamilton in 2015 wereldkampioen werd.

Daaronder vind je nog een video, die Mercedes maakte in aanloop naar het 2014-seizoen. In die video wordt aan de hand van een animatie uitgelegd hoe een F1-krachtbron werkt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Video: Zo werkt een hybride Formule 1-motor