Het laatste formule 1 nieuws

Vierde startplaats voor Albon: "Op het randje van gevaarlijk"

Vierde startplaats voor Albon: “Op het randje van gevaarlijk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Formule 1-coureur Alex Albon start de Grand Prix van Turkije zondag vanaf de vierde plaats. De Britse Thai was daar na afloop redelijk content mee, maar gaf ook aan dat de Formule 1 “geluk heeft gehad” dat er geen “grote ongelukken” zijn gebeurd.

Albon was gedurende de hele spectaculaire en onderhoudend sessie erg snel, soms zelfs sneller dan teamgenoot Max Verstappen, maar bekende aan Motorsport.com dat hij een stressvolle middag had gehad. “Ik kan best begrijpen waarom mensen hiervan genieten,” legde de coureur uit. “Dat zou ik ook hebben als ik niet zou rijden. Maar ik kan je vertellen dat het in de auto niet zo leuk is als op tv. Als je op een natte baan naar de zesde en zelfs zevende versnelling schakelt en je krijgt wielspin en de auto glijdt over de baan, dan is dat niet leuk.”

“Ik denk dat we geluk hebben gehad dat we vandaag geen grote crash hebben gehad. We hebben duidelijk een paar bijna ongelukken gehad, vooral in bocht 3. Ik kan echt genieten van slecht weer en moeilijke omstandigheden, maar dit was waarschijnlijk net op het randje van gevaarlijk”, vervolgde Albon.

Een van die momenten kwam bij de start van Q2. Terwijl het licht in de pitstraat al op groen ging, hingen er in sector 2 nog gele vlaggen omdat daar de auto van de gestrande Nicholas Latifi werd weggesleept. “Dat was niet erg goed”, aldus Albon. “Ze wilden waarschijnlijk voor zonsondergang klaar zijn waardoor er veel te veel haast was. Dat was dom. Ik weet zeker dat we nog vijf minuten hadden kunnen wachten tot die kraan weg was.”

Over zijn eigen optreden was Albon redelijk tevreden, hoewel hij iets meer had verwacht. “Tot Q3 voelde het goed, maar ik had moeite om de intermediates aan de praat te krijgen. Eerlijk gezegd denk ik dat we het al een beetje zagen aankomen [na een korte run op intermediates] in Q1. Slechts een paar auto’s, eigenlijk alleen Racing Point en misschien Lando Norris, konden in die sessie een tijd op de inters zetten. Wij moesten meteen naar de full wets wisselen. Dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vierde startplaats voor Albon: “Op het randje van gevaarlijk”