Het laatste formule 1 nieuws

Vijf jaar geleden won Verstappen zijn eerste: 'Ik heb gewoon kippenvel, jongens'

Vijf jaar geleden won Verstappen zijn eerste: ‘Ik heb gewoon kippenvel, jongens’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen straalt van oor tot oor na zijn triomf in Barcelona in 2016 Het is vandaag exact vijf jaar geleden dat een groot deel van Nederland helemaal in de ban raakte van de overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Spanje. Een typisch ‘waar-was-jij-toen-moment’.

Sportminnend Nederland volgt de verrichtingen van de toen 18-jarige coureur niet alleen op de tv, maar luistert ook via Langs de Lijn naar de wonderbaarlijke verrichtingen van Verstappen.

Treffend voor die dag is dat Verstappen in een klap Nederland in de ban van de Formule 1 weet te brengen. Voormalig wielrenner Erik Breukink vat op sociale media die beleving in twee simpele zinnen samen. “Nog nooit gebeurd. Met familie zit ik Formule 1 te kijken.”

“Het is dat chauvinistische effect dat in werking trad. Ik merkte dat ook bij mijzelf. Het was zeldzaam wat er gebeurde”, vertelt Hugo Borst, die op die bewuste dag met presentator Henry Schut en oud-coureur Jan Lammers de race van Verstappen vanuit de radiostudio volgt.

In een aparte ruimte, niet ver daarvandaan, geeft Louis Dekker op hetzelfde moment het radiocommentaar. “De ironie wilde dat ik drie dagen op het circuit was in Barcelona, maar dat ik zondagochtend terug naar Nederland vloog, zodat ik in Hilversum commentaar kon geven.” Dit artikel bevat een video. 0:51 Gekluisterd aan de radio als Verstappen in 2016 voor sportgeschiedenis zorgt De interesse in de grand prix neemt die dag in rap tempo toe als Mercedes-teamgenoten Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaar al in de eerste ronde uitschakelen middels een crash.

Er klinkt ongeloof, want: Verstappen is één klap een serieuze kandidaat voor het podium geworden.

Lammers noemt Verstappen al in een vroeg stadium van de wedstrijd “de Messi van de autosport” en spreekt ook als eerste uit dat de Red Bull-coureur gaat winnen. “Als ik mijn geld zou moeten inzetten, zou ik dat nu op Verstappen doen.”

De Nederlander pakt door een andere bandenstrategie van teamgenoot Daniel Ricciardo ook daadwerkelijk de leiding en kan nu echt de eerste Nederlandse winnaar van een Formule 1-race worden. “Ik heb gewoon kippenvel, jongens”, zegt Borst in de studio tegen Lammers en Schut.

Zelfs […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vijf jaar geleden won Verstappen zijn eerste: ‘Ik heb gewoon kippenvel, jongens’