Het laatste formule 1 nieuws

Vijf vragen voor Verstappen, twee maanden voor de F1-start

Vijf vragen voor Verstappen, twee maanden voor de F1-start

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Als alles volgens plan verloopt, begint Max Verstappen over twee maanden aan het Formule 1-seizoen 2021. Uiteraard met de hoop dit jaar te kunnen strijden om de wereldtitel, maar niets is zeker in de F1-wereld.

De Limburger doet alles wat binnen zijn bereik ligt om goed te presteren, maar er zijn ook veel zaken waar hij geen invloed op heeft. In dat kader stellen we de volgende vijf belangrijke vragen voor Verstappen in de aanloop naar het nieuwe seizoen:

1. Hoe gaat de racekalender uitzien?
Twee maanden voor het seizoen begonnen is, is de derde variant op de F1-kalender een feit. Korte samenvatting van de wijzigingen tot dusver: geen seizoensopener maar een race in november in Australië, Vietnam is van het schema verdwenen, er wordt nog naar een datum gezocht voor China, Bahrein is gebombardeerd tot openingsrace, Imola is in tweede instantie tóch weer toegevoegd, de toevoeging van Portugal lijkt een kwestie van tijd en ondertussen staan de geplande races op stratencircuits in Monaco, Azerbeidzjan en Singapore tegen beter weten in nog wél op de kalender. Bent u er nog?

Een ding is zeker wat betreft de kalender: de laatste wijziging is er nog niet geweest. En dat is ook wel begrijpelijk, want met zoveel gastlanden en zoveel verschillende coronasituaties én beperkingen is het op voorhand onmogelijk om het raceschema in beton te gieten. Verstappen weet dus nog niet helemaal wat hij kan verwachten, maar de Red Bull-kopman zal toch vooral hopen dat de opeenvolgende races op 29 augustus en 5 september doorgaan: de GP van België en de GP van Nederland. Aanwezig publiek lijkt wel een voorwaarde om op Zandvoort te gaan racen. Max Verstappen in de befaamde Eau Rouge-bocht op Spa-Francorchamps. 2. Geeft motorleverancier Honda ook vol gas?
Retoriek en sport zijn net zo met elkaar verbonden als André Rieu met zijn viool: ze zijn bijna met elkaar vergroeid. De Formule 1 is daar geen uitzondering op. De eerste motorleverancier die maanden vóór de eerste tests aangeeft dat de krachtbron minder is dan het seizoen ervoor, moet nog opstaan. En dus was het niet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vijf vragen voor Verstappen, twee maanden voor de F1-start