Het laatste formule 1 nieuws

Villeneuve: "Alleen Leclerc had baat bij Ferrari Driver Academy"

Villeneuve: “Alleen Leclerc had baat bij Ferrari Driver Academy”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Ferrari F1 De juniorenklasse van Ferrari wist in de afgelopen 11 jaar Sergio Pérez , Jules Bianchi, Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc naar de Formule 1 te loodsen. Komend seizoen debuteert Mick Schumacher in de koningsklasse. De Duitser sloot zich enkele jaren geleden aan bij het talentenprogramma. Het doel van het juniorenprogramma is om jonge coureurs te helpen, op te leiden en financieel te ondersteunen.

Charles Leclerc was de enige coureur die in de academie werd opgenomen met weinig budget. De Monegask maakte diepe indruk en Ferrari leende hem in 2018 uit bij klantenteam Alfa Romeo Sauber. “Los van Leclerc, had iedereen een behoorlijk budget toen zij in de Ferrari Driver Academy kwamen”, zegt Villeneuve in gesprek met Sky Italia . “De rest was sowieso in de Formule 1 terecht gekomen.”

“Leclerc was de enige coureur die niet de middelen had. Andere coureurs hadden het financieel beter voor elkaar. Dat helpt je op weg. Natuurlijk is het uiteindelijk aan de coureur om zich te bewijzen, maar deze jongens hadden Ferrari niet nodig.”

Villeneuve wierp tijdens het interview ook een blik op Mick Schumacher. “Mick heeft de laatste jaren onder een enorme druk gestaan vanwege zijn naam. Hij heeft kunnen leren van deze druk in tegenstelling tot andere coureurs uit het juniorenprogramma.”

“Een bekende achternaam hebben is een voordeel, maar ook een nadeel. Mensen hebben vanaf het eerste moment al hoge verwachtingen van je. Ook de aandacht van de media speelt een rol”, aldus Villeneuve die zelf een beroemde vader had.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Villeneuve: “Alleen Leclerc had baat bij Ferrari Driver Academy”