Het laatste formule 1 nieuws

Villeneuve baalt van straf voor Verstappen: 'Hoort bij de Formule 1'

Villeneuve baalt van straf voor Verstappen: ‘Hoort bij de Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Waar de Britse analisten toch voornamelijk Max Verstappen als schuldige aanwijzen voor de crash met Lewis Hamilton , krijgt de Nederlander steun uit onverwachte hoek. Bij Corriere.it spreekt Jacques Villeneuve namelijk schande van de straf die Verstappen heeft gekregen. Geen straf voor Verstappen

Villeneuve is door de jaren heen steeds meer fan geworden van Verstappen. Waar de Canadees bij het debuut van Verstappen nog zijn grootste criticaster was, is dat tegenwoordig aardig omgedraaid. Zo stelt hij in het interview met het Italiaanse medium dat de Nederlander geen straf had moeten krijgen.

‘’Nee, want in Monza was het met z’n tweeën. Max was agressief. Hij kon de chicane afsnijden, maar dan had hij zijn plek moeten afgeven. Lewis had ook tien centimeter meer ruimte kunnen geven, maar hij wilde voor hem blijven. Het gaat dus om de intenties. Je kan niet iemand straffen en denken dat het bewust was, terwijl het contact al meters voor het moment gebeurd’’, zegt de wereldkampioen van 1997.

‘’Ze gaven hem een straf, omdat de Red Bull bovenop het hoofd van Hamilton eindigde. Je krijgt dus een straf voor de consequenties, en niet voor de acties, terwijl ze altijd zeggen dat de consequentie niet mee moet tellen.’’

‘’Verstappen is altijd erg agressief, maar met Hamilton is hij nog agressiever. Als je die twee dan samen in een bocht zet, dan gaan ze dat overdrijven. Deze momenten horen echter bij de Formule 1. Als je hier elke keer een straf voor gaat geven, dan zullen ze nooit meer racen omdat ze niet durven in te halen’’, besluit Villeneuve.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Villeneuve baalt van straf voor Verstappen: ‘Hoort bij de Formule 1’