Het laatste formule 1 nieuws

Villeneuve hekelt straf Verstappen: "Alleen daarom werd hij bestraft"

Villeneuve hekelt straf Verstappen: “Alleen daarom werd hij bestraft”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Corriere della Sera vroeg Jacques Villeneuve of de straf aan het adres van Max Verstappen na de crash met Lewis Hamilton terecht was en daar volgde een duidelijk antwoord op van de voormalig F1-coureur: “Nee, want zowel Lewis als Max hadden schuld aan de crash in Italië. Verstappen was agressief en had de chicane kunnen afsnijden om contact te vermijden en Hamilton had op zijn beurt tien centimeter ruimte meer kunnen geven. Dat gebeurde echter niet, maar het was niet zo dat een van de coureurs schuld had in dit incident.”

“Je kunt namelijk niet iemand verwijten het met opzet te hebben gedaan, terwijl het contact al meters voor de crash begon. Verstappen wilde Hamilton niet van de baan rijden. De Nederlander heeft de straf alleen maar gekregen voor de gevolgen van de crash, omdat hij op de wagen van Hamilton landde. Ze zeggen dat ze niet naar de gevolgen van de crash kijken bij het nemen van de beslissing, maar dat was nu wel het geval”, aldus de immer uitgesproken Villeneuve.

“Op Silverstone voerde Hamilton zijn actie ook niet bewust uit. Het was toen een fout van Lewis, maar hij kegelde Verstappen niet opzettelijk van de baan. Het irriteert me dan ook dat fouten op het moment direct bestraft worden.”

Volgens de Canadees waren de straffen gedurende zijn tijd in de Formule 1 nauwelijks aanwezig. “Natuurlijk was in mijn tijd alles anders, omdat we toen nog op meerdere plekken konden inhalen. Nu worden F1-coureurs gedwongen om een aanval te doen op het rechte stuk. Daar wordt flink wat bewogen om de andere coureur achter zich te houden, waardoor je als coureur zijnde gedwongen wordt om veel risico’s te nemen en dan kan je een fout maken. Dat is wat er op Monza ook gebeurde en in zo’n geval is het moeilijk om een iemand de schuld te geven.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Villeneuve hekelt straf Verstappen: “Alleen daarom werd hij bestraft”