Het laatste formule 1 nieuws

Villeneuve: "Ik kan niet wachten om te zien hoe Verstappen de komende races presteert"

Villeneuve: “Ik kan niet wachten om te zien hoe Verstappen de komende races presteert”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jacques Villeneuve kijkt ernaar uit om Max Verstappen weer in actie te zien. Volgens de wereldkampioen in de Formule 1 van 1997 ligt de druk bij de Nederlander na het mislopen van de zege in Bahrein en hij is dan ook benieuwd naar de komende races.

Na jaren van Mercedes -dominantie lijkt dit eindelijk het seizoen te worden waarin Red Bull Racing de concurrentiestrijd aan kan gaan met de Duitse renstal. Daarmee lijkt Verstappen zich op te mogen gaan maken voor zijn eerste echte gevecht om de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport. De Limburger kwam als jongste coureur ooit in de F1 en werd in Nederland al snel de hoop op de allereerste Nederlandse wereldkampioen. Door het verschil tussen Red Bull en Mercedes in de afgelopen jaren kon hij echter slechts sporadisch mee doen om de winst, maar dit seizoen lijkt alles anders.

Artikel gaat verder onder video Tweede in Bahrein

Red Bull is misschien wel de favoriet voor het kampioenschap dit seizoen. Na het eerste weekend in Bahrein was Mercedes-teambaas Toto Wolff er in ieder geval van overtuigd dat Mercedes niet langer het veld aanvoert en dat Red Bull dit jaar de favoriet is. Ook voor de openingsrace in Bahrein leek Verstappen de grootste kanshebber voor de winst, maar hij kwam niet verder dan een tweede plaats. Daardoor ligt de druk nu bij de Nederlander volgens Villeneuve. “Hij had de race in zijn zak, maar hij is erin geslaagd om hem te verliezen”, aldus de Canadees in gesprek met Le Journal de Montreal . Kan Verstappen het waarmaken?

Na het mislopen van de winst in de openingsrace van 2021 zal Verstappen erop gebrand zijn om het volgend weekend op Imola beter te doen. Villeneuve kijkt er dan ook naar uit om Verstappen weer in actie te zien. “Ik kan niet wachten om te zien hoe hij de komende races presteert. Iedereen ziet hem als een toekomstig wereldkampioen. Het is nu aan hem om dat te bewijzen”, besluit de oud-coureur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Villeneuve: “Ik kan niet wachten om te zien hoe Verstappen de komende races presteert”