Het laatste formule 1 nieuws

Villeneuve kritisch: "Verstappen maakte dezelfde fouten als in zijn debuutseizoen"

Villeneuve kritisch: “Verstappen maakte dezelfde fouten als in zijn debuutseizoen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Jacques Villeneuve reed Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Turkije als in zijn debuutseizoen in de Formule 1: “We zeggen al twee jaar dat Verstappen rustiger is geworden, volwassener is geworden en rijdt als een kampioen, maar deze zondag keerde de Verstappen van zijn debuutseizoen weer terug. Hij was veel te agressief en maakte daarom weer fouten zoals in zijn eerste jaren in de Formule 1”, aldus de harde woorden van Villeneuve tegenover Sky Sport Italia .

Voorafgaand aan de race tipte Villeneuve de jonge Nederlander nog als de racewinnaar op het Istanbul park circuit, maar die voorspelling kwam dus niet uit. “De jonge generatie betaalde een zware prijs voor het feit dat ze te gretig waren, ze wilden teveel en begonnen te vroeg te pushen.”

“Het was een fantastische race van Lewis Hamilton en ik ben ook blij dat hij deze race heeft gewonnen. Hij verdiende het om een dergelijke race te winnen, hij reed een geweldige race en het is mooi dat hij op deze manier de titel heeft gewonnen. Verstappen en Charles Leclerc waren te agressief en vooral te gretig, op de verkeerde momenten gaven ze namelijk te veel.”

Het is dan ook de jeugdigheid van de rijders die ervoor zorgde dat het podium volgens Villeneuve vol stond met ervaren coureurs. “Het ontbrak Max en Charles nog wat aan ervaring, zeker ten opzichte van de ervaren jongens die nu op het podium staan. Dit was een echte rijdersoverwinning van Lewis en niet een race die hij won dankzij de Mercedes -wagen, kijk maar wat Valttteri Bottas presteerde. Ik heb dan ook genoten van Hamilton, hij kon het rustig aan doen, maar hij besloot om er juist vol voor te gaan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Villeneuve kritisch: “Verstappen maakte dezelfde fouten als in zijn debuutseizoen”