Het laatste formule 1 nieuws

Villeneuve: Verstappen doet lang genoeg mee voor gooi naar titel

Villeneuve: Verstappen doet lang genoeg mee voor gooi naar titel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is in de ogen van Jacques Villeneuve klaar voor een echte gooi naar de wereldtitel. De Canadees durft zelfs te stellen dat de Red Bull-coureur daar nooit echt klaar voor zal zijn als hij dat nu ook niet is. Ook moet hij niets hebben van suggesties dat de strijd met Lewis Hamilton wat weg heeft van het duel tussen Ayrton Senna en Alain Prost.

Na vijf races in het Formule 1-seizoen 2021 heeft , de F1-wereldkampioen van 1997, denkt dat de Nederlander daar ook klaar voor is. “Hij doet nu lang genoeg mee. Als hij er nu niet klaar voor is, dan zal hij dat nooit zijn”, zei hij in gesprek met Motorsport-Magazin.com . Meer Formule 1-nieuws:

Marko: Red Bull denkt pas in zomerstop na over toekomst Perez Waarom Mercedes zo fel tegen de achtervleugel van Verstappen is Ricciardo sprak met Ferrari: “Kwam niet verder dan telefoontjes”

Verstappen en Hamilton lijken op dit moment een klasse apart in de Formule 1. Hun onderlinge strijd heeft er ook voor gezorgd dat de discussie oplaait wie van de twee de beste coureur van het moment is. Villeneuve vindt het moeilijk die vraag te beantwoorden, te meer doordat de coureurs op hun eigen manier racen. “Max is het gewend om over de limiet van de auto te rijden om de resultaten te behalen, Lewis niet”, constateert hij. “Het zal afhangen van hoe het seizoen verloopt: of Lewis alleen de leiding moet zien te behouden of dat hij moet vechten, zoals hij deed met Nico [Rosberg]. Dat is hij niet meer gewend. Aan de andere kant is Red Bull niet meer gewend om voor titels te strijden. Daardoor hebben ze al fouten gemaakt met strategische beslissingen. Het is een lang seizoen, dat zal elkaar uiteindelijk opheffen.”

In Imola en Barcelona kwam het in de eerste bocht bijna tot een botsing tussen Verstappen en Hamilton. Met stevige inhaalacties nam Verstappen daarbij de koppositie over van de regerend wereldkampioen van . Die manier van racen is Hamilton ook niet helemaal vreemd, stelt Villeneuve. “Hij heeft in het verleden hetzelfde gedaan met Nico. Hij deed het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Villeneuve: Verstappen doet lang genoeg mee voor gooi naar titel