Het laatste formule 1 nieuws

Viscaal debuteert in Formule 2: 'Natuurlijk droom ik van de Formule 1'

Viscaal debuteert in Formule 2: ‘Natuurlijk droom ik van de Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Viscaal debuteert in Formule 2: ‘Natuurlijk droom ik van de Formule 1’

Bent Viscaal debuteert zaterdag in Bahrein in de Formule 2, de belangrijkste opstapklasse richting de Formule 1. De Nederlander hoopt bij zijn team Trident een contract voor het hele seizoen af te dwingen.

Hoewel hij als Formule 3-coureur wel wat gewend was, had Viscaal flink wat spierpijn toen hij eerder deze maand na drie dagen testen uit zijn Formule 2-auto stapte. “Ik had daarvoor ruim twee maanden niet in een auto gezeten”, vertelt de 21-jarige coureur in gesprek met NU.nl.

“En fysiek is deze auto toch wat zwaarder om te besturen dan een Formule 3-auto. Ik merk dat het veel sneller gaat en ook qua remmen is het allemaal net even anders dan ik gewend was. Aan de andere kant blijft het racen hetzelfde, dus het wennen duurt niet heel lang.”

Dat bleek wel op de tweede testdag, toen Viscaal meteen de tweede tijd klokte. “Het is maar een test, maar toch was het mooi om te zien dat ik er meteen goed bij stond. De auto zag er heel competitief uit, dat was veelbelovend.” Viscaal had even de tijd nodig om te wennen aan zijn Formule 2-auto. Viscaal maakte vorig jaar indruk in de Formule 3

Viscaal was sinds 2019 actief in de Formule 3 en maakte met name vorig jaar indruk. Zo werkte hij in Hongarije in de regen een indrukwekkende inhaalrace af en schreef hij de wedstrijd op het Britse Silverstone op zijn naam.

Zijn prestaties leverden Viscaal een contract voor één race op bij Trident. “Maar ik heb de intentie om het hele seizoen te rijden en ik denk ook zeker dat dat mogelijk is”, vervolgt Viscaal.

“Mijn prestaties moeten dusdanig goed zijn dat het team niet meer om mij heen kan. Ik heb geen plan B voor een andere raceklasse, dus het wordt alles of niets.” ‘Natuurlijk droom ik van de Formule 1’

De races van de Formule 2 en de Formule 3 worden verreden in het voorprogramma van de Formule 1. De meeste coureurs in de koningsklasse komen voort uit de Formule 2.”Of ik wel eens […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Viscaal debuteert in Formule 2: ‘Natuurlijk droom ik van de Formule 1’