Het laatste formule 1 nieuws

Viscaal pakt knappe podiumplek in Formule 2: "Eindelijk!"

Viscaal pakt knappe podiumplek in Formule 2: “Eindelijk!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bent Viscaal heeft zijn eerste podium weten te pakken in de tweede sprintrace op het circuit van Monza in de Formule 2 . De Nederlander werd zaterdagmiddag knap tweede, achter winnaar Jehan Daruvala. De 22-jarige Red Bull-junior wist zijn eerste zege te pakken in de opstapklasse.

Viscaal, uitkomend voor Trident, startte vanaf de vierde plaats en wist bij de start meteen Juri Vips te verschalken om de derde plaats in te nemen. Hij wist samen met Daruvala en David Beckmann weg te rijden bij de rest van het veld. Tegen het einde van de wedstrijd wist Viscaal ook nog de Duitser te passeren. Viscaal blij

“Ik heb één woord voor dit resultaat: eindelijk! Al maanden heb ik een goed gevoel bij het team van Trident en ik wist gewoon dat dit eraan zat te komen, maar goed: in deze sport moet je natuurlijk eerst je rechtervoet laten spreken. Het voelde goed om vooraan mee te strijden en ik ben zeer tevreden met dit resultaat. Deze tweede plek draag ik op aan de monteurs en engineers van Trident, die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt om dit mogelijk te maken” , aldus Viscaal in een persbericht.

De 21-jarige rijder uit Albergen pakte twaalf punten voor het kampioenschap. Hij staat momenteel op 22 punten. Voor Trident was het overigens ook het eerste podium in de Formule 2.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Viscaal pakt knappe podiumplek in Formule 2: “Eindelijk!”