Het laatste formule 1 nieuws

Visser opgelucht en oké na horrorcrash op Spa: ‘Het was eng om de video te zien’

Visser opgelucht en oké na horrorcrash op Spa: ‘Het was eng om de video te zien’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Beitske Visser heeft, op wat pijn en blauwe plekken na, gelukkig niks overgehouden aan haar harde crash op Spa-Francorchamps. “Ik zat te bidden dat de andere auto’s me niet te hard zouden raken.”

“Ik heb geluk gehad”, spreekt Beitske Visser dat besef hardop uit in gesprek met geselecteerde media, waaronder FORMULE 1 Magazine. Vrijdag aan het eind van de middag ging het behoorlijk fout in de kwalificatie voor de W Series. Plotselinge en plaatselijke regen bij Eau Rouge – Spa’s meest beruchte bocht – betekende dat de twee auto’s voor Visser van de baan schoven. En zijzelf daarna ook. “Ik ging nog van het gas, maar verloor de achterkant op de natte baan. Ik was aan het bidden om de auto’s voor me niet te raken, maar raakte Abbie Eaton volgens mij.”

Zo stond Visser met haar twee collega’s in de uitloopzone geparkeerd, maar de kettingbotsing was daarmee nog zeker niet ten einde. Achter dit trio, schoven nog drie collega’s op hoge snelheid van de baan. “Ik zag twee auto’s mijn kant op komen”, memoreert Visser. “Ik zat te bidden dat ze me niet te hard zouden raken.” Dat gebeurde – helaas – wel. Visser kreeg nog twee behoorlijke klappen te verduren. Haar auto vloog en stuiterde in het rond, kwam kortstondig bovenop de bandenstapels, en landde vervolgens op zijn zijkant.

Lees ook: Beitske Visser naar ziekenhuis voor controle na kettingbotsing in Eau Rouge

“Zodra ik stilstond, voelde ik de pijn. Er kwam echter brandstof uit de auto, dus ik wilde er snel uit. Toen ik uitstapte, merkte ik dat mijn benen pijn deden en moest gaan zitten.” De 26-jarige Visser werd eerst naar het medisch centrum op het circuit gebracht. Daarna naar een ziekenhuis in de omgeving, ter controle. “Ze hebben veel scans gemaakt. Het was dus wachten op de resultaten. Dat er niks gebroken is, was wel een opluchting. Het deed nog wel pijn, maar toen was het wel klaar met de grote zorgen.”
(tekst loopt door onder de foto) Visser is gelukkig grotendeels ongedeerd na haar harde crash op Spa. ‘Mijn grootste crash’

Over zorgen gesproken: die […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Visser opgelucht en oké na horrorcrash op Spa: ‘Het was eng om de video te zien’