Het laatste formule 1 nieuws

Voertuigpresentatie wedstrijdteams: mooi kijkje onder de motorkap

Voertuigpresentatie wedstrijdteams: mooi kijkje onder de motorkap

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De wedstrijdteams van de Hogeschool Rotterdam werken hard aan de voertuigen die dit jaar aan de start moeten verschijnen van de Shell Eco-marathon en Formula Student. Netjes langs de coronamaatregelen heen sturend, zijn ze al een heel eind, bleek gisteren op de presentatie. Deel dit artikel:

De Quadriga 3, een van de voertuigen waarmee Team Phidippides deelneemt aan de Shell Ecomarathon ‘Fantastisch, er zijn 87 mensen ingelogd!’ Projectcoördinator Ans Boersma van RDM CoE is blij met het enthousiasme bij teams en supporters en de zichtbaarheid van de teams, die dankzij stagiaire Jill (leisure & events management) flink groter is geworden: missie voor haar geslaagd. Ze maakt meteen van de gelegenheid gebruik om haar opvolger voor te stellen, studiegenoot Daniël.

Want net als de meeste teamleden, zwaait zij over een week af en zullen anderen het stokje overnemen. ‘Alleen de studenten van het keuzevak automotive gaan nog langer door’, zegt teammanager William van Team Phidippides, het team dat toewerkt naar de Shell Eco-marathon.

Dat betekent dat veel andere studenten uit de multidisciplinaire teams hun werk hebben afgerond en gaan overdragen aan een nieuwe lichting. Maar voor het zover is, laten ze in een grote Teams-vergadering zien hoe ver ze zijn met elk onderdeel van de voertuigen.

Voor Team Phidippides zijn dat de Triga 3 – een waterstofauto – en de batterij-electrische Quadriga 3. ‘Het doel van de afgelopen twintig weken was om twee voertuigen op te leveren die mee kunnen doen aan de Eco-marathon’, zegt teammanager William Terwogt, ‘en die als basis dienen voor optimalisatie voor het volgende team.’ Allerlei disciplines

De twee voertuigen zijn in de basis klaar dankzij de inspanningen van studenten uit allerlei disciplines. Tijdens de presentatie geven ze een kijkje onder de motorkap. Zo werkten studenten van embedded/power systems aan de aansturing van de motor en het op- en ontladen van accu’s en schreven studenten van intelligent mobility software voor objectherkenning. De Quadriga moet namelijk autonoom zijn, dat wil zeggen dat het voertuig zelfstandig gas moet kunnen geven, moet kunnen sturen en remmen en een bepaalde baan volgen. Het innovatieve chassis van de Quadriga in de maak. Studenten creative […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voertuigpresentatie wedstrijdteams: mooi kijkje onder de motorkap