Het laatste formule 1 nieuws

Voetbal-taferelen in de F1? Uitlenen F1-coureurs aan rivaliserend team mogelijk

Voetbal-taferelen in de F1? Uitlenen F1-coureurs aan rivaliserend team mogelijk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko zou Alex Albon uitgeleend kunnen worden aan een rivaliserend team, mochten zij onverwacht een coureur nodig hebben in 2021. “In principe willen we hem inzetten als test- en simulatiecoureur, maar uitlenen is ook mogelijk.” “We hebben Alex ervan verzekerd dat hij veel tijd zal krijgen op de baan,” vertelt de Oostenrijker aan Motorsport-total.com. “Bij Red Bull beschikken we over 4 auto’s. We willen Alex de 2022-banden laten testen en hij gaat veel simulator-werk doen. Daarnaast zouden we hem eventueel uit kunnen lenen aan een ander team, als zij met spoed een coureur nodig hebben. Ook op die manier zou hij meters kunnen maken in een raceauto.”

Niet consistent genoeg
Marko geeft aan dat de Thaise coureur niet erg consistent was en dat ertoe leidde dat hij zijn zitje verloor. “Hij verloor heel snel momentum. Als zijn banden slechter werden of wanneer het begon te waaien, zag je dat goed terug in zijn rondetijden.” Volgens de Red Bull-adviseur had Albon het mentaal ook zwaar. “Als je teamgenoot op het ultieme niveau rijdt, zorgt dat voor enorme druk. Het gat tussen hem en Max [Verstappen] werd alleen maar groter gedurende het seizoen. Dat, in combinatie met alle uitlatingen in de media maakte het niet makkelijker voor hem.”

Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video’s over auto’s, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video’s van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voetbal-taferelen in de F1? Uitlenen F1-coureurs aan rivaliserend team mogelijk