Het laatste formule 1 nieuws

Volgens Alonso kan het nog links- of rechtsom gaan met Alpine F1

Volgens Alonso kan het nog links- of rechtsom gaan met Alpine F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Renault F1 In gesprek met de officiële website van de Formule 1 laat Fernando Alonso weten dat hij nog geen idee hoe Alpine F1 er voor 2021 voorstaat. Volgens hem kan het zomaar gebeuren dat Alpine moet knokken voor plekken in de achterhoede. De Spanjaard laat weten dat het nog te vroeg is om voorspellingen te doen.

“Ik ben nog niet bezig na te denken over waar we staan”, zei Alonso. “We zitten nog midden in de voorbereidingen. Misschien kunnen we na de wintertest een voorspelling doen waar we op de grid staan, maar op dit moment houd ik me daar nog niet mee bezig.”

Over de slagorde in de top van het veld durft de coureur uit Oviedo wel een voorspelling te doen. “De auto’s zijn ongeveer vergelijkbaar met die van vorig jaar. De [aerodynamische] veranderingen zijn niet heel ingrijpend, dus ik denk dat Mercedes weer vooraan rijdt met daar vlak achter Red Bull”, voorspelt Alonso.

“Daar achter rijden een aantal teams die heel dicht bij elkaar zitten. Alpine rijdt ook in die groep, het wordt interessant om te zien welk team zich het beste heeft aangepast aan de nieuwe reglementen. Het kan dus zeer spannend worden. We kunnen voor plek zes strijden, maar voor hetzelfde geld moeten we knokken voor de vijftiende plek. Ons doel is in elk geval te knokken voor een plek in de top 10”, aldus de Alpine F1-coureur.

Fernando Alonso is na zijn verkeersongeval, waardoor hij met een gebroken bovenkaak op de operatiezaal in een ziekenhuis in Bern belandde, na een observatietijd van 48 uur eerder deze week weer ontslagen uit het ziekenhuis. Even werd gevreesd dat hij niet kon deelnemen aan de wintertest in Bahrein, maar zowel Alpine als Alonso zelfs verwachten dat het herstel spoedig zal verlopen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Volgens Alonso kan het nog links- of rechtsom gaan met Alpine F1