Het laatste formule 1 nieuws

Voor 300 miljoen rijdt de Formule 1 graag tien jaar in Qatar

Voor 300 miljoen rijdt de Formule 1 graag tien jaar in Qatar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er is veel mis in Qatar, maar de sport organiseert er graag wedstrijden. Zondag rijdt de Formule 1 er voor het eerst een Grand Prix. De aanbieding was te goed. ‘Het draait om status. Daar moet alles voor wijken.’ De Formule 1-coureurs tijdens de vrije training van vrijdag op het Losail-circuit waar zondag de GP van Qatar wordt gereden. Mail van de Formule 1: schrik in Qatar niet van scheurende konvooien, militairen op straat of tijdelijke controleposten. De autoriteiten hebben in hoofdstad Doha een anti-terreuroefening gepland, alvast in de voorbereiding op het WK voetbal dat exact over een jaar begint. Toevallig valt die oefening samen met het allereerste Formule 1-weekeinde in het land.

De oliestaat dendert van het ene naar het andere megasportevenement. Soms botst dat. Dat mag alleen niet leiden tot een verkeerde indruk van het land. De Formule 1 besloot in september pas naar Qatar af te reizen, toen de GP in Australië wederom geschrapt moest worden. In allerijl moest er een race worden opgetuigd, in een land dat vooral met iets anders bezig blijkt.

Op tal van plekken, met name rond hotels en boulevards, is Doha een bouwput, allemaal om het land er voor het WK zo fris en fraai mogelijk uit te laten zien. Enkel de veelbesproken stadions, de een nog futuristischer dan de ander, ogen af. Alles draait om het WK. De eerste hint naar de Formule 1 komt na de landing op het internationale vliegveld pas op de snelweg, via een billboard dat verwijst naar de ticketpagina. Lege tribunes

De koningsklasse lijkt dus een jaar of twee te vroeg in Qatar te zijn. Vrijdag toonden de grotendeels lege tribunes dat nog maar weinig fans de weg naar het circuit weten te vinden. Mogelijk ook omdat er geen tijd meer was grote concerten rond de race te plannen, zoals bij andere GP’s in het Midden-Oosten vaak het geval is.

Al die kanttekeningen waren voor Qatar alleen geen reden om nee te zeggen tegen de F1. Als iets kan, gebeurt het. Bij de entree van het pitgebouw van het Losail-circuit staat een bord met daarop de ontstaansgeschiedenis […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voor 300 miljoen rijdt de Formule 1 graag tien jaar in Qatar