Het laatste formule 1 nieuws

Voor Verstappen valt er in de titelstrijd na elke race een puzzelstuk op de juiste plaats

Voor Verstappen valt er in de titelstrijd na elke race een puzzelstuk op de juiste plaats

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen springt na het winnen van de GP van Frankrijk uit zijn bolide Het contrast was veelzeggend. De trotse blik van Max Verstappen richting zijn monteurs tijdens het Wilhelmus en tegelijk de berusting in de ogen bij Lewis Hamilton, naast hem op het podium. De Grote Prijs van Frankrijk was voor degene die het meeste twijfelde aan Verstappens titelkansen – namelijk Max Verstappen zelf – de bevestiging dat die kansen bloedserieus zijn. Na elke GP valt er voor hem een puzzelstuk op de juiste plaats.

Vers uit de auto, met de helm nog op zijn hoofd, liep Verstappen op het circuit van Paul Ricard als racewinnaar langs een erehaag van applaudisserende marshalls, tot hij opeens een tik op zijn arm kreeg. Het was Red Bull-topman Helmut Marko, die het in 2015 aandurfde hem als 17-jarige in een Formule 1-auto te zetten. Naast de Oostenrijker stonden Verstappens vader Jos en vriendin Kelly.

Hij was ze bijna voorbij gelopen, maar Verstappen bleef meteen staan en vloog ze in de armen. Het was een moment van oprechte blijdschap, iets dat de steevast onbewogen Verstappen zelden toont. Eindelijk bezit hij datgene wat nodig is om wereldkampioen te worden in de koningsklasse, besefte hij zondagmiddag. Het werd kort gevierd met degenen die hem hebben gebracht waar hij nu is. Nooit op gerekend

Het tafereel onderstreepte ook dat Verstappen nooit had gerekend op de overwinning in Frankrijk. Ja, hij had bij de twee voorgaande GP’s in Monaco en Azerbeidzjan de snelste auto. Dat waren alleen onorthodoxe stratencircuits waar Mercedes nooit heeft geëxcelleerd. Dat doet het team sinds 2014 namelijk op de ‘normale’ circuits, zoals Paul Ricard.

Sinds de baan nabij Toulon op de kalender staat, eindigden Mercedessen tot afgelopen weekeinde in alle sessies (trainingen, kwalificatie, race) bovenaan. En op die circuits worden de titels gewonnen, weet Verstappen. Bij de eerste race in Bahrein kreeg hij alleen al een hint dat het dit jaar zomaar anders kon zijn. Hij startte toen vanaf de eerste plek. De race daarna, in Imola, won hij.

Toch hield Verstappen zich na die veelbelovende start op de vlakte, als het ging om de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voor Verstappen valt er in de titelstrijd na elke race een puzzelstuk op de juiste plaats