Het laatste formule 1 nieuws

Voorbeschouwing GP Bahrein | Zijn Verstappen en Red Bull echt zo sterk?

Voorbeschouwing GP Bahrein | Zijn Verstappen en Red Bull echt zo sterk?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 -seizoen van 2021 gaat eindelijk beginnen met de Grand Prix van Bahrein. Een net iets andere start van het seizoen dan we gewend zijn, maar na de wintertest zal iedereen uitkijken naar het moment dat de lampen uit gaan op zondag. Alles wat je moet weten voorafgaand aan dit weekend lees je in deze voorbeschouwing van GPblog .

Het Bahrein International Circuit is het decor voor de Grand Prix van Bahrein. In Sakhir ligt het circuit van 5.412 meter en het telt 15 bochten. Het circuit is zoals vele op de huidige Formule 1-kalender ontworpen door Hermann Tilke en werd in 2004 voor het eerst in gebruik genomen tijdens de allereerste Grand Prix van Bahrein.

Waar er op veel circuits van Tilke kritiek is, geldt dat niet voor het Bahrein International Circuit. Het circuit heeft met bocht 1 en 4 twee ideale plekken om in te halen, heeft een technische tweede sector en een bocht die kenmerkend is voor het circuit: Bocht nummer 10. Voor de coureurs niet het meest lastige circuit, maar het zorgt meestal wel voor leuke races. Grand Prix van Bahrein

Zoals gezegd werd de eerste Grand Prix van Bahrein gehouden in 2004, en die werd door niemand minder gewonnen dan Michael Schumacher . Die zou dat jaar ook wereldkampioen worden, wat ook zou gelden voor Fernando Alonso die in 2005 en 2006 in Bahrein won. Niet elke coureur die in Bahrein wint wordt uiteindelijk kampioen, dat gold uiteindelijk voor de helft: Acht van de zestien winnaars in Bahrein werd ook wereldkampioen in dat jaar.

Door het overschot aan lange rechte stukken is het niet gek dat er jaarlijks een coureur wint waarvan de motor een uitstekend wapen was. Zo won Ferrari al zes keer in Bahrein, en ook Mercedes heeft al vijf overwinningen geboekt in de woestijn. Red Bull Racing en Renault wonnen ieder twee keer. Benieuwd naar de hoogtepunten uit de historie van de GP van Bahrein, lees dan meer hier! Formule 1 in 2021

Het Formule 1-seizoen van 2021 is van start gegaan met een wintertest in Bahrein van drie dagen, en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voorbeschouwing GP Bahrein | Zijn Verstappen en Red Bull echt zo sterk?