Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig chef Mercedes: "DRS is dodelijk voor de spanning"

Voormalig chef Mercedes: “DRS is dodelijk voor de spanning”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voormalig Mercedes motorsportbaas Norbert Haug is een fervent tegenstander van DRS, het drag reduction system dat niet alleen in de Formule 1, maar in meerdere raceklassen voor meer inhaalmanoeuvres moet zorgen.

DRS werd in 2011 in de Formule 1 ingevoerd en werd in de jaren daarna steeds belangrijker bij het inhalen. Het principe komt er op neer dat een coureur die binnen een seconde van een auto voor hem komt, zijn achtervleugel kan openklappen waardoor de neerwaartse kracht op de achterkant van de auto minder wordt en deze dus sneller kan rijden en zijn voorganger kan inhalen. Lees ook:

Retro: De race die het DRS-tijdperk inluidde

Volgens Haug, tot en met 2012 bij Mercedes eindverantwoordelijk voor alle motorsportactiviteiten hebben de Grands Prix van Portugal en Turkije maar weer eens aangetoond dat het systeem van geen kanten klopt. Na twee rommelige starts op Portimao en Istanbul Park konden de snellere auto’s alsnog eenvoudig naar voren rijden door op de rechte stukken achter hun voorgangers aan te jagen en hun achtervleugel open te klappen. DRS is dan ook de doodsteek voor echte inhaalmanoeuvres, stelt Haug. “Waarom zou ik als coureur nog moeite doen om in bocht X een poging te wagen wanneer ik weet dat ik meteen kan slagen als ik even wacht tot het rechte stuk Y?”

Die instelling is te begrijpen vervolgt de Duitser, maar niet echt leuk voor het publiek. “We weten allemaal hoe het in zijn werk gaat. Als je als voorop liggende wagen met zo- en zoveel voorsprong het rechte stuk opgaat dan kun je uittekenen dat hij aan het einde van het rechte stuk niet meer de leider is. Dat lijkt me nogal dodelijk voor de spanning.”

Epische duels zoals die tussen Arnoux en Villeneuve in Dijon (1979) of Alonso en Schumacher op Imola (2005) zouden nooit hebben plaatsgevonden, beweert Haug. Hij komt zelf met een ander voorbeeld. “De inhaalmanoeuvre van Hakkinen en Schumacher op het lange rechte stuk van Kemmel in Spa, 2000. We zouden er vandaag niet over praten als die met DRS was gedaan.” Regelwijziging

De FIA wil ook af van het kunstmatige inhaalsysteem en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig chef Mercedes: “DRS is dodelijk voor de spanning”