Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig F1-coureur gelooft nog altijd in wereldtitel Hamilton

Voormalig F1-coureur gelooft nog altijd in wereldtitel Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Timo Glock zullen de komende twee of drie races uitwijzen of Max Verstappen en Red Bull Racing daadwerkelijk de favoriet zijn voor het winnen van de coureurs- en constructeurstitels: “Wanneer Verstappen en Red Bull Racing in de komende races deze voorsprong weten te behouden of groter weten te maken, dan is er definitief een grote kans op het winnen van de titels voor de Verstappen-Red Bull-combinatie”, aldus de voormalig F1-coureur tegenover Sky Sport Deutschland .

Glock die zelf nog tegen Lewis Hamilton streed in de koningsklasse van de autosport, wil zijn voormalige concurrent voorlopig nog niet afschrijven in de strijd om de titel. “Je moet altijd voorzichtig zijn om iemand als Hamilton af te schrijven. Eigenlijk kun je dat nooit doen. Mercedes en Lewis zullen namelijk nooit opgeven in de strijd om de titel, ook wanneer men strijd tegen een zeer dominante Verstappen die we op de Red Bull Ring zeer overtuigend zagen winnen.”

In de strijd om de titel zullen we ongetwijfeld nog enkele harde duels te zien krijgen tussen Hamilton en Verstappen. Toch werd het tijdens de GP van Oostenrijk duidelijk dat de racestewards nog altijd hard optreden wanneer er geracet wordt tussen de coureurs. Zo kregen zowel Lando Norris als Sergio Perez straffen aan hun broek. Volgens Glock komt dat mede ook doordat de coureurs elkaar weinig ruimte laten: “We weten allemaal dat het heel lastig is om in te halen in de Formule 1 en daarom ben ik er voorstander van dat de coureurs elkaar ook wat ruimte laten om te racen.”

“In het geval van Perez die buitenom gaat bij Norris weet je als coureur zijnde natuurlijk dat je jezelf in een gevaarlijke situatie brengt. Toch is het in mijn ogen eerlijker als beide coureurs wat ruimte laten in een dergelijk gevecht.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig F1-coureur gelooft nog altijd in wereldtitel Hamilton