Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig F1-coureur klaar met roekeloos rijgedrag Mazepin: "Aanpakken en schorsen"

Voormalig F1-coureur klaar met roekeloos rijgedrag Mazepin: “Aanpakken en schorsen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Al voor het F1-debuut van Nikita Mazepin lag de Haas -coureur meermaals onder vuur na gevaarlijk rijgedrag in de lagere raceklassen. In de Formule 1 is er weinig veranderd, zo zagen we de Rus al vaker een risicocovolle aanvals- of verdedigingsactie plaatsen. Timo Glock is klaar met het rijgedrag van Mazepin en hoopt dat de coureur stevig wordt aangepakt, voordat er ernstige ongelukken plaatsvinden.

“Het probleem is: op dit moment onderneemt men pas actie als het te laat is”, legt de voormalig Jordan-coureur uit bij Speedweek . Als voorbeeld noemt Glock de actie van Mazepin tijdens de GP van Zandvoort , waar hij Mick Schumacher bijna de pitmuur in boorde door gevaarlijk naar rechts te sturen en zijn teamgenoot af te knijpen.

“Je bent te laat als iemand tegen hem aan knalt en de lucht in vliegt. Als dat op het verkeerde moment gebeurt, zoals in Zandvoort, dan vliegt Mick de pitmuur in.” De Sky Sports -expert hoopt dat de FIA actie onderneemt om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. “Ik had spoedig ingegrepen. Aanpakken, en als hij het dan nog niet begrijpt, schorsen.”

Het is voor Glock overduidelijk dat Mazepin structureel ondermaats presteert en gevaarlijke situaties creëert in de Formule 1. “Er gebeuren wel veel dingen bij hem, het lijkt alsof hij een beetje overweldigd is. Blauwe vlaggen, situaties inschatten, er zijn heel veel dingen die hij verkeerd inschat. De hoeveelheid aan fouten die hij maakt, spreekt voor zich.”

Om problemen te voorkomen adviseert Glock Schumacher om zijn hoofd koel te houden: “De bom moet niet ontploffen op het verkeerde moment, Schumacher is altijd heel relaxed geweest in deze situatie. Met een wraakactie kan Mick zichzelf alleen maar schade oplopen. De kans dat het dan fout gaat is groter dan dat het hem iets gaat brengen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig F1-coureur klaar met roekeloos rijgedrag Mazepin: “Aanpakken en schorsen”