Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig F1-coureur vreest conservatief Red Bull: "Erg triest voor Perez"

Voormalig F1-coureur vreest conservatief Red Bull: “Erg triest voor Perez”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez zou nog altijd in de race zijn voor het laatste Red Bull -zitje naast Max Verstappen . Als de Mexicaan zijn Formule 1-carrière wil verlengen, lijkt het Oostenrijkse team zijn enige kans, omdat bijna alle zitjes voor volgend seizoen al vergeven zijn. De jarenlange ervaring, constante snelheid en spannende rijstijl maken dat Perez voor de tweede cockpit bij Red Bull in aanmerking komt en het zou zonde zijn als de huidig Racing Point-coureur verloren zou gaan voor de Formule 1, schrijft voormalig F1-coureur Max Chilton in zijn column voor GQ-Magazine .

“Het is erg triest wat er met Perez dreigt te gebeuren”, zegt de coureur die in 2013 en 2014 voor het ter ziele gegane Marussia reed. Ook hij denkt dat het einde F1-carrière is voor de Mexicaan als hij het Red Bull-zitje niet weet te bemachtigen. “Hij is een fantastische coureur, maar ik zie niet dat hij in de Formule 1 zal blijven.”

Chilton moet nog maar zien of Red Bull het aandurft om van zijn huidige filosofie af te wijken. In het verleden koos de huidige nummer twee van het kampioenschap haast altijd voor talent uit eigen kweek en wanneer het team kiest voor Perez of Nico Hulkenberg, zou dit een trendbreuk zijn. “Het enige stoeltje waarop hij kans maakt, is dat van Alexander Albon”, weet de Brit. “Maar het is gewoon niet de manier hoe Red Bull het normaal doet. Zij promoveren graag hun zelfopgeleide coureurs, dus ik zie niet gebeuren dat Perez het stoeltje pakt.”

Kan Max Verstappen profiteren als Mercedes de teugels laat vieren in het slot van het seizoen? Dat en meer bespreken Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen in de nieuwe podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig F1-coureur vreest conservatief Red Bull: “Erg triest voor Perez”