Het laatste formule 1 nieuws

'Voormalig Ferrari-teambaas Mattiacci keert terug in Formule 1'

‘Voormalig Ferrari-teambaas Mattiacci keert terug in Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Marco Mattiacci keert zo goed als zeker terug in de Formule 1 . De voormalig teambaas van Ferrari gaat bij Aston Martin aan de slag, waar hij in een adviserende rol deel gaat uitmaken van het team van Lawrence Stroll.

De 50-jarige Mattiacci gaf in 2014 een jaar lang leiding aan het Ferrari-team, waar hij vanwege teleurstellende resultaten vroegtijdig het veld moest ruimen. Vervolgens kreeg hij de rol van merkbaas bij het elektrische autobedrijf Faraday Future. Bij Aston Martin keert hij echter weer terug op het hoogste podium van de autosport.

Zijn komst bij Aston Martin komt niet direct als een verrassing, omdat Mattiacci bij Ferrari een uitstekende verstandhouding ontwikkelde met Lawrence Stroll. Zijn zoon en huidig Aston Martin-coureur Lance Stroll maakte tussen 2010 en 2015 onderdeel uit van de Ferrari Adacemy. Als adviseur moet Mattiacci het Aston Martin-team van dienst kunnen zijn, zo meldt La Gazzetta dello Sport . Moeizame race in Bahrein

Naast Stroll maakt Sebastian Vettel eveneens onderdeel uit van het team van Aston Martin. De Duitser maakte een moeilijke eerste race mee en kwam in Bahrein niet verder dan een vijftiende plaats. Zijn teamgenoot Stroll daarentegen deed het met een tiende positie wat beter, waarmee hij het eerste punt van het seizoen binnenhaalde.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Voormalig Ferrari-teambaas Mattiacci keert terug in Formule 1’